Tokius žodžius jis išsakė tiesioginiame televizijos eteryje, skelbia ibtimes.co.uk.

A.Aboutalebas „NewsHour“ papasakojo apie pyktį, kurį jam kelia dalies musulmonų nenoras prisitaikyti prie naujos aplinkos. Esą jam pačiam, Olandijoje gyvenančiam nuo 1976 metų, tai puikiai pavyko.

„Man nesuvokiama, kaip galima nusisukti nuo laisvės... Jeigu nepatinka ta laisvė, dėl Dievo meilės – susikraukite daiktus ir nešdinkitės. Galbūt pasaulyje yra vieta, kur galite būti savimi, būti sąžiningi patys sau, elgtis kaip tinkami. Jeigu jums čia nepatinka, nes humoristai, kurie jums nepatinka, leidžia laikraštį, galiu jums pasakyti vieną – eikit po velnių“, - pareiškė Roterdamo meras.

„Tai kvaila, tiesiog protu nesuvokiama. Jeigu čia negalite rasti sau vietos, dinkite iš Nyderlandų. Dabar čia visi stebės visus iki vieno gerų ketinimų turinčius musulmonus“, – sako Roterdamo meras.

Daugiau nei pusė miesto gyventojų sudaro etninės mažumos ir atvykėliai.

A.Aboutalebas – iš Maroko kilęs musulmonas, Roterdamo meru tapęs 2008 metais. Kaip skelbia „Breitbart“, iš pradžių politikas buvo aršiai kritikuojamas prieš islamą nusistačiusių Nyderlandų partijų, tačiau galiausiai jam pavyko sėkmingai atsikratyti stigmos dėl tikėjimo.

Tai jau ne pirmasis toks prieštaringai vertinamas Roterdamo mero pareiškimas apie Nyderlanduose gyvenančius musulmonus. 2004 metais jis pareiškė: jeigu musulmonai nenori gerbti šalyje išpažįstamų vertybių, jie „gali sėsti į pirmą pasitaikiusį lėktuvą“.