Žurnalistų teigimu, ši vieta – tai nuostabi strateginė pozicija, esanti 23 kilometrų atstumu į Rytus nuo Taganrogo ir 30 kilometrų nutolusi į Šiaurės vakarus nuo Rostovo prie Dono.

Ši bazė įkurdinta šalia esminių karinių ir maisto pramonės objektų bei oro uostų.

Ekspertai atkreipia dėmesį į tai, kad vieta, kurioje įkurdinta bazė, yra patogi tiek operatyviam esminių teritorijų (Donecko, Luhansko, Mariupolio) puolimui, tiek adekvačiam puolimui kontratakos atveju, rašo newsru.com

Pranešama, kad aptikta bazė yra didžiulė – ji užima 6 kilometrų ilgio ir 10 kilometrų pločio teritoriją.

Vis dėlto žemėlapyje yra tuščių vietų, liudijančių apie karinį aktyvumą dar anksčiau, galbūt praėjusių metų birželio mėn.
Atsakydamas į klausimą, kodėl šiuo metu ten nieko nėra, straipsnio autorius daro prielaidą, kad technika ir kariai galėjo būti permesti į Ukrainą, todėl atsirado laisvos vietos.

Taip pat numanoma, kad Rusijos kariuomenė aktyviai dalyvavo Ukrainos konflikte visą laiką, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas galimai ruošėsi staigiam smurto eskalavimui nepriklausomai nuo antiteroristinės operacijos rezultatų ir Ukrainos karinių pajėgų laimėjimų.

2014 m. rugpjūčio mėn. buvo pranešama, kad Rusija šalia sienos su Ukraina pradėjo didelio masto karinius mokymus ir vykdo antiteroristinės operacijos pajėgų apšaudymus iš salvinių raketinių sistemų „Grad“.