„2015 m. pagrindinės Gynybos ministerijos pajėgos bus telkiamos į ginkluotųjų pajėgų galimybių ir karių skaičiaus didinimą pagal karinių pajėgumų plėtojimo planą. Itin daug dėmesio bus skiriama daliniams Kryme, Kaliningrado srityje ir Arktyje“, - informavo V. Gerasimovas.

Kaip praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“, 2014 m. gruodžio mėn. pabaigoje Rusijoje patvirtinta nauja karinės doktrinos redakcija: pagrindinės nuostatos nepasikeitė, tačiau pirmą kartą į šį dokumentą buvo įtraukti skyriai dėl interesų užtikrinimo Arktyje, sąjungininkių santykių su Abchazija ir Pietų Osetija, taip pat ir privačių karinių kompanijų keliamo pavojaus.

Dokumento sudarytojai mano, kad tikimybė, kad prieš Rusiją bus pradėtas didelio masto karas sumažėjo, tačiau kariniai pavojai keliomis kryptimis stiprėja. Šiame dokumente pabrėžiama, kad stebima karinių pavojų ir grasinimų persikėlimo į informacinę erdvę ir šalies vidų tendencija.

Amerikiečių priešraketinės gynybos didinimas, „globalinio smūgio“ koncepcijos realizavimas ir planai dislokuoti ginklus kosminėje erdvėje naujojoje dokumento versijoje įvardijami tarp Rusijai kylančių išorinių karinių pavojų, su kuriais Rusija gali susidurti jau artimiausioje ateityje.