Prancūzija moka didelę kainą už agresiją musulmoniškose šalyse ir jų šventumo išniekinimą“, – teigiama teroristinės organizacijos AQIM pareiškime, kurį išplatino įvairūs džihadistų puslapiai internete.

„Kol šalies kariai okupuoja tokias šalis kaip Malis ir tokias teritorijas kaip Vidurio Afrika, bombarduoja mūsų žmones Sirijoje ir Irake, kol šalies žiniasklaida ir toliau niekina pranašą Mahometą, tol Prancūzija ir toliau gali laukti blogiausio scenarijaus“, – teigiama grasinime.

Prancūzija ir visas pasaulis niekaip negali atsigauti po siaubingo išpuolio prieš satyrinį žurnalą „Charlie Hebdo“, kai teroristai, įsiveržę į leidinio redakciją, pražudė 12 žmonių. Prieš tai buvo šaltakraujiškai nušauta policijos pareigūnė, o vėliau įvykdytas dar vienas teroristinis išpuolis – košerinio maisto parduotuvėje buvo paimta įkaitų, keturi iš jų žuvo.

Nukauti trys išpuolius rengę teroristai, tačiau viena įtariama bendrininkė vis dar laisvėje – spėjama, kad ji gali būti Sirijoje.

„Žinoma“, kad „Charlie Hebdo“, kaip ir ankstesniuose numeriuose, šaipysis iš visų religijų ir „neatsitrauks“, Prancūzijos radijo stočiai pirmadienį pareiškė teisininkas Richardas Malkas. Nes priešingu atveju esą „visa tai neturėtų prasmės“.

Pirmasis žurnalo numeris po visą pasaulį sukrėtusio kruvino išpuolio trečiadienį bus išleistas rekordiniu milijono egzempliorių tiražu. Iki šiol būdavo išspausdinama 60 000 „Charlie Hebdo“ egzempliorių. Žurnalas bus išverstas į 16 kalbų ir realizuojamas įvairiose šalyse.

„Charlie Hebdo“ finansų direktorius Ericas Portheaultas sakė, kad „išgyvenusiųjų“ numerį parengė vien žurnalo darbuotojai. Kitų karikatūristų iš Prancūzijos ir užsienio paslaugų redakcija atsisakė.