Apie tai pirmadienį skelbia šalies žiniasklaida. Prezidentas esą atsistatydins tą dieną, kai Italijos premjeras Matteo Renzi Europos Parlamente Strasbūre pateiks šalies pirmininkavimo ES Tarybai ataskaitą.

Anot italų žiniasklaidos, antradienį 89 metų G. Napolitano prezidento rūmuose atsisveikins su artimiausiais savo darbuotojais. Apie būsimą savo atsistatydinimą jis paskelbė jau naujametinėje savo kalboje, tačiau konkrečios datos tada neįvardijo.

G. Napolitano teigė pajutęs, kad amžius trukdo jam vykdyti prezidento pareigas. Tai esą yra asmeninis sprendimas. Jis negalįs nepaisyti "nuovargio ženklų".

G. Napolitano jau pernai norėjo trauktis iš politikos. Tačiau partijoms nesusitarus dėl jo įpėdinio, parlamentas 2013 metų balandį G. Napolitano išrinko prezidentu dar vienai kadencijai.

Baiminamasi, kad dar vieni chaotiški prezidento rinkimai paralyžiuos šalį, kurią yra ištikusi sunkiausia ekonominė krizė nuo karo laikų.

Žiniasklaidos teigimu, ministras pirmininkas M. Rencis nori, kad į prezidento postą kandidatuotų buvęs Europos Komisijos vadovas ir dukart buvęs premjeras Romano Prodi.