Šiurpūs liudininko nufilmuoti kadrai parodo, kad vienas pirmų vaizdų, kuriuos pamatė košerinio maisto parduotuvę šturmavę specialiųjų pajėgų pareigūnai – ant grindų tysantis kūnas. Tikėtina, kad tai vienas iš keturių žuvusių įkaitų. Kad parduotuvėje yra keturi negyvi įkaitai, patvirtino ir pats A. Coulibaly, prieš šturmą davęs interviu vienai iš Prancūzijos TV stočių.

Vaizdo įraše matyti, kaip lėtai kyla automatiniai parduotuvės vartai. Jiems kylant, pirmiausiai matomas kūnas ant parduotuvės grindų. Pora sekundžių – ir pareigūnai veržiasi vidun. Pasigirsta šūviai – pareigūnai šaudo ne serijomis, o pavieniais šūviais, stengdamiesi nekelti pavojaus gyviems likusiems įkaitams.

Dar pora sekundžių – ir A. Coulibaly pradeda atsišaudyti. Susišaudymas trunka gana ilgai. Tada – sprogimas, kurį fiksavo daugelis kitoje parduotuvės pusėje išrikiuotų televizijų kamerų: šturmą pradeda ir pareigūnų pajėgos ties kitu įėjimu į patalpas.

Ir šiurpiausias kadras – teroristas A. Coulibaly metasi tiesiai į pareigūnų ugnies liūtį ir yra suvarpomas kulkų. Paskutines teroristo gyvenimo akimirkas „France 2” iškirpo iš siužeto, mat vaizdas būtų pernelyg drastiškas.

Dar kelios sekundės – pareigūnai įsiveržia į patalpas, o iš jų pasipila panikuojantys įkaitai. Savo priešmirtiniame interviu A. Coulibaly nurodė tikslius skaičius: 4 kūnai ir 17 gyvų įkaitų, tarp jų – vienas vaikas.

Taip pat užfiksuota, kaip išnešamas kūnas. Ar tai įkaito, ar teroristo palaikai – sunku nustatyti. Be to, nufilmuoja, kaip kolegų padedamas grindiniu šliaužia sužeistas pareigūnas.

Įspėjame, reportaže yra daug drastiškų vaizdų, nepatariame jų žiūrėti nepilnamečiams ir silpnų nervų žiūrovams

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (248)