„Noriu būti visų Lenkijos kairiųjų kandidate“, – 35 metų Magdalena Ogorek sakė žurnalistams, kai pokomunistinė Demokratinės kairės sąjunga (SLD) paskelbė jos kandidatūrą.

Ši aukšta mėlynakė šviesiaplaukė, kurios pavardė lenkų kalba reiškia „agurkas“, yra Katalikų Bažnyčios istorijos ekspertė ir dažnai pasisako kaip žiniasklaidos apžvalgininkė.

„Esame įsitikinę, kad daktarė Magdalena Ogorek yra ... Lenkijos politikos atsivėrimo jaunajai europietiškai lenkių ir lenkų kartai simbolis, nacionalinės santarvės simbolis. Ji nėra nė vieno Lenkijoje kovojančio klano arba politinės partijos atstovė ar vadovė – ji nepartinė“, – sakė opozicinės SLD lyderis Leszekas Milleris.

M.Ogorek jau daug metų palaiko ryšius su socialdemokratais, bet L.Milleris sakė, kad nesanti partijos narė.

Apklausos rodo, kad prezidento rinkimų favoritas yra centro dešiniųjų pažiūrų B.Komorowskis – nepriklausomas veikėjas, šalies vadovo poste nuo 2010 metų.

Kai kurios apklausos netgi rodo, kad 62 metų prezidentas, artimas valdančiajai partijai „Pilietinė platforma“ (PO), iškovos pergalę per pirmąjį rinkimų ratą.

Konservatyvioji opozicinė partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), vadovaujama buvusio premjero Jaroslawo Kaczynskio, savo kandidatu iškėlė 42 metų teisininką Andrzejų Dudą.