Informacija apie įkaitų paėmimą buvo gauta netrukus po to, kai buvo surengtas košerinio maisto parduotuvės Paryžiuje šturmas.

Kaip informuoja portalas „20minutes.fr“, piktadarių rankose yra vienas arba du žmonės.

BBC praneša, kad įkaitais laikomi 2 žmonės. 

Incidento rajonas Monpeljė mieste apsuptas. Pasak kai kurių šaltinių, labiausiai tikėtina šio incidento versija yra apiplėšimas.

Portalas midilibre.fr skelbia, kad užpuoliko tapatybė pareigūnams žinoma. Skelbiama, kad įkaitais paimti du juvelyrinės parduotuvės darbuotojai.

Įvykio vietoje dirba greitojo reagavimo pajėgos.

Portalas leparisien.fr cituoja moterį, gyvenančią netoli parduotuvės, kurioje paimti įkaitai. Anot jos, aplinkui gausybė stipriai ginkluotų pareigūnų, o gyventojams primygtinai siūloma nekelti kojos iš namų.

Ši informacija pasirodė netrukus po to, kai Dammartin en Goële miestelyje buvo nukauti broliai teroristai Kouachi, o Paryžiuje surengtas šturmas košerinėje parduotuvėje, kurioje du ginkluoti užpuolikai įkaitais paėmė keliolika žmonių.

Montpeljė prokuratūros atstovai teigia, jog kol kas nėra „jokių duomenų, kurie leistų manyti, kad incidentas gali būti susijęs su Paryžiaus įvykiais ar teroro aktu“. Vis dėlto panika mieste pasklido, praneša midilibre.fr.

Anot BBC žurnalisto, įvykio vietoje girdėjosi keli šūviai. 

Iki šiol įvykę teroristiniai išpuoliai ir juvelyrinės parduotuvės užgrobimas tarpusavyje nesusiję, skelbia BBC.

Žmonės iš aplinkinių parduotuvių evakuoti. Trumpam buvo išjungta elektra, kad policija galėtų pasiruošti įkaitų išleisvinimo operacijai.

Kaip praneša midilibre.fr, Monpeljė vyksta derybos tarp dvi įkaites paėmusio asmens ir teisėsaugos. Anot portalo, šūvių nebuvo, apie sužeidimus nepranešama. Ir toliau nėra duomenų, jog tai gali būti teroristinis išpuolis - panašiau į bandymą apiplėšti juvelyrikos parduotuvę.

Košmaras prasidėjo prieš 2 dienas

Trečiadienį visas pasaulis nusčiuvo, kai pasirodė informacija, jog Prancūzijos satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje buvo įvykdytas teroristinis išpuolis, kurio metu žuvo 12 žmonių, tarp jų ir leidinio redaktorius Stephane Charbonnier.

Tragedija įvyko, kai į leidinio redakciją įsiveržė juodus gobtuvus užsimaukšlinę vyrai. Po kelių akimirkų pasigirdo šūviai.

„Vienas policijos šaltinis laikraščiui „Liberation“ sakė, kad vienas „organizuotas komandosas“, du „ramūs ir ryžtingi užpuolikai ėjo tiesiai į redakciją ir iš anksto žinojo savo taikinį“. „Jie ieškojo Charbo. Du užpuolikai dairėsi jo patalpoje, šaukdami: „Kur yra Charbas? Kur yra Charbas?“.

„Jie jį nužudė, tuomet paleido kulkas į visus kitus“, - teigė jis, pridurdamas, kad kiti nužudyti karikatūristai veikiausiai taip pat buvo iš anksto parengtame taikinių sąraše“.

Užpuolikai po incidento pabėgo dviem automobiliais. Po kiek laiko nustatyta, kad teroro išpuolį atliko broliai Kouach, apie kuriuos esą Prancūzija buvo informuota dar prieš tragediją.

Po nelaimės daugelyje pasaulio šalių žmonės išėjo į gatves, rankose laikydami užrašus „Je suis Charlie“ taip norėdami pagerbti žuvusius žurnalistus.

Tuo tarpu vyko intensyvi teroristų paieška, buvo šukuojamos apylinkės, miškai, blokuojami keliai.

Šiandien ryte brolių Kouach lokacijos vieta buvo nustatyta, juos gaudant, šie užsibarikadavo spaustuvėje ir paėmė įkaitą Dammartin en Goële miestelyje.

Po kiek laiko policija pradėjo šturmuoti pastatą, kuriame buvo teroristai, pasigirdo sprogimai. Operacijos metu įkaitas išlaisvintas, o broliai teroristai nužudyti.

Košerinės parduotuvės šturmas nusinešė 4 gyvybes

Besitęsiant brolių Kouach medžioklei penktadienio popietę apie 13 val. (14 val. Lietuvos laiku) Prancūziją sukrėtė dar vienas teroro išpuolis, Paryžiuje vėl aidėjo šūviai.

Šūviai pasigirdo Porte de Vincennes rajone. Kilo panika, pareigūnai su neperšaunamomis liemenėmis evakavo žmones.

Netrukus paaiškėjo, kad šūviai aidėjo žydų parduotuvėje.

Vienas liudininkas teigė, kad užpuolikai buvo ginkluoti Kalašnikovo automatais, o „vaizdas buvo kaip iš karo“.

Užpuolikas pats patvirtino esąs tas pats asmuo, kuris Paryžiuje nušovė policijos pareigūnę.

Šis įvykis įvyko ketvirtadienį, pietiniame Paryžiaus rajone.

Iš pradžių skelbta, kad sunkiai sužeisti du vietos policijos pareigūnai, o ginkluoti vyrai iš incidento vietos paspruko metro.

Vėliau pasirodė informacija, kad vienas įtariamas šaulys sulaikytas. Jis dėvėjo neperšaunamą liemenę.

Paaiškėjo, kad per šį išpuolį sužeista policininkė ir savivaldybės įmonės darbuotojas. Lefigaro.fr. praneša, kad šūviais sužeista policijos pareigūnė neišgyveno.

Anot lefigaro.fr, pareigūnams pabandžius su užpuoliku, kuris įkaitais košerinėje parduotuvėje laikė keliolika žmonių, susisiekti, jis sušuko: „Jūs puikiai žinote, kas aš toks“.

Įkaitus košerinio maisto parduotuvėje Paryžiaus rytinėje dalyje laikantis Amedy Coulibaly per derybininkus reikalavo, kad į laisvę būtų paleisti broliai Kouachi, kitu atveju – grasino nužudyti visus įkaitus.

Penktadienio vakare Prancūzijos policijos pajėgos šturmavo užgrobtą parduotuvę. Operacijos metu buvo nušautas vienas teroristas Amedy Coulibaly, to tarpu jo bendrininkės, kaip buvo skelbiama teroristo merginos, Hayat Boumeddiene likimas neaiškus. Manoma, kad ji galėjo pasprukti apsimetusi įkaite, tuo tarpu Prancūzijos spauda rašo, jog pareigūnai spėlioja, kad teroristas galėjo veikti vienas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (987)