F.Hilton, vienintelė Zsa Zsa Gabor, kuri buvo ištekėjusi devynis kartus, duktė, mirė vėlai pirmadienį ligoninėje „Cedars-Sinai“, po numanomo širdies smūgio ar insulto, sakė Edwardas Lozzi.

Turtingoje ir garsioje šeimoje gimusi Francesca, kurios visas vardas yra Constance Francesca Gabor Hilton, vienu metu susitikinėjo su aktoriumi Peteriu Sellersu. 9-ajame dešimtmetyje ji dirbo kaip profesionali fotografė, aktorė ir publicistė.

Tarp F.Hilton darbų yra nedidelis vaidmuo 1971 metų filme „Saugi vieta“ (A Safe Place), kuriame vaidina Jackas Nicholsonas. 2008-aisiais ji nuolat pasirodydavo komedijos klube „The Comedy Store“ Saulėlydžio bulvare.

Pastaraisiais metais F.Hilton buvo įsivėlusi į teisinius ginčus su savo 97 metų motinos naujausiu vyru, aristokratu pasiskelbusiu Fredericu von Anhaltu, dėl prieigos prie senstančios žvaigždės.

 Francesca Hilton su mama  Zsa Zsa Gabor

F.von Anhaltas 2005 metais iškėlė bylą F.Hilton, kurioje teigia, jog ji suklastojo motinos parašą, kad pasiimtų 2 mln. dolerių paskolą kaip užstatu pasinaudodama Zsa Zsa Gabor 14 mln. dolerių vertės namu.

Atskirame ieškinyje F.Hilton apkaltino F.von Anhaltą manipuliuojant jos motina, kad ji įtrauktų jį į savo testamentą. Los Andželo teisėjas atmetė ieškinį Zsa Zsa Gabor nepasirodžius teismo posėdžiuose.

2012 metais F.Hilton pateikė prašymą dėl nepriklausomo globėjo, kuris stebėtų jos motinos sveikatą ir finansinius interesus. Los Andželo teisėjas patenkino prašymą, bet skyrė F.von Anhaltą laikinuoju jos motinos finansų, kuriuos nurodyta naudoti tik rūpinimosi ja tikslais, prižiūrėtoju. F.Hilton teigia, kad F.von Anhaltas jos motinos pinigus naudojo prabangiems vakarėliams.

Kai 1979 metais mirė F.Hilton tėvas, didelė dalis jo daugiamilijoninio turto atiteko jo fondui, o jai buvo skirta 100 tūkst. dolerių. Ji užginčijo testamentą teisme, bet pralaimėjo.

„Negali gyventi praeitimi. Toks buvo jo sprendimas“, – 2008 metais sakė ji „The Times“ ir pabrėžė, kad nepyksta.

E.Lozzi teigė, kad F.von Anhaltas, „matyt“, nepaisė teismo nurodymo, kuriuo jai buvo leista lankyti motiną – Vengrijoje gimusią aktorę ir populiarią aukštuomenės damą, kuri, pasak atstovo, dabar kenčia nuo visiškos demencijos ir nebegali kalbėti.

F.Hilton „skambino savo advokatui Kenui Kossoffui... vos (kelios) valandos prieš mirtį, kad jis imtųsi veiksmų... Nėra paslapties dėl priešiškumo, kurį von Anhaltas ir Hilton jautė vienas kitam“, – sakė atstovas.

Jis pridūrė, kad yra šokiruotas jos mirties.

„Kalbėjomės telefonu kelios minutės prieš tai, kai ji mirė. Aptarinėjome jos knygą, kurią ji rašė ir galimą susitarimą“, – sakė jis.

F.Hilton paskutiniu savo gyvenimo etapu buvo susižadėjusi su Michaelu Natisu.