P.Daniele gimė ir augo nusikalstamumu garsėjančiame skurdžiame Neapolio Sanitos rajone, todėl jo meilės dainose atsispindi ir neturto bei neteisingumo temos.

Dar savo muzikinės karjeros pradžioje savamokslis gitaristas grojo su tokiomis žvaigždėmis kaip Ericas Claptonas, Richie Havensas, Patrickas Metheny ir Chickas Corea. Jo grupė kažkada apšildė legendinio Bobo Marley pasirodymą Milane.

Neapolio metas Luigi de Magistrisas nurodė vėliavas ant valstybinių pastatų nuleisti iki pusės stiebo ir paskelbė gedulą, netekus žmogaus, kurio melancholišką balsą gerai žinojo milijonai žmonių.

„Jo muzika vis dar skamba mano ausyse, – sakė ministras pirmininkas Matteo Renzi. – Jo balsas buvo nepaprastas... jis įmantriai grojo gitara ir buvo kaip reta jausmingas, aistros ir melancholijos persmelkta (jo muzika) ir toliau pasakos apie mūsų šalį visam pasauliui“.

P.Daniele, kurio dainose mišo italų, anglų kalbos ir neapoliečių dialektas, mokėsi buhalterijos, tačiau anksti suprato, jog nori būti muzikantas.

Pirmąjį savo albumą „Terra Mia“ („Mano žemė“) jis išleido 1977 metais. Jame jis kalbėjo apie viltį ir neviltį, tvyrančius jo gimtajame Neapolio uostamiestyje, kuriame tuomet buvo įsisiautėjusi mafijos grupuotė „Camorra“.

Praėjus vos ketveriems metams po albumo pasirodymo atlikėjas surengė koncertą po atviru dangumi vienoje didžiausių miesto aikščių, į kurią susirinko maždaug 200 tūkst. jo gerbėjų.

Iš viso P.Daniele įrašė beveik 25 studijinius albumus, pustuzinį albumų iš koncertinių įrašų ir rašė muziką kitiems italų atlikėjams Didelę įtaką jo kūrybai turėjo tokios amerikiečių džiazo legendos kaip Louisas Armstrongas ir George'as Bensonas.

Velionio gedi jo jo sutuoktinė ir penki vaikai.