Turistė buvo laikoma ginkluotų pagrobėjų nuošaliame rūsyje netoli Bodh Gajos šventovės, rodo preliminarios tyrimo išvados.

„Kai jos sveikatos būklė pablogėjo dėl besikartojančių žaginimų ir blogų gyvenimo sąlygų, ji gruodžio 20 dieną buvo atgabenta į Gają (rajono administracinį centrą), kad būtų suteikta medicinos pagalbos“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas tame tyrime dalyvaujantis policijos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Tačiau moteris sugebėjo pabėgti ir pasiekė Varanasio miestą, kur sutiko japonų turistų, padėjusių jai susisiekti su Japonijos konsulatu netoliese esančiame Kolkatos mieste, pridūrė pareigūnas.

32 metų Sajidas Khanas ir jo 25 metų brolis Jawedas Khanas, abu dirbę turistų gidais, buvo suimti dėl šios bylos penktadienį, nurodė policijos viršininko pavaduotojas Alokas Kumaras Singhas.

„Suėmėme juos du dėl japonės studentės įkalinimo ir žaginimo“, – A.K.Singhas sakė AFP telefonu iš Bodh Gajos.

Bodh Gajos kompleksas, esantis už 110 km į pietus nuo Biharo valstijos sostinės Patnos yra viena ankstyviausių Indijoje išlikusių budistų šventyklų, pritraukianti maldininkų ir lankytojų iš viso pasaulio.

Minėta japonė studentė atvyko į Gają iš Kolkatos, kur ji lapkritį apsigyveno viename viešbutyje.

Indijoje pastaruoju metu buvo labai stengiamasi pažaboti smurtą prieš moteris. Tai tapo itin opu po 2012 metais Delyje įvykdyto žiauraus grupinio medicinos studentės išžaginimo, kuris išprovokavo pasipiktinimą pasaulyje.

Nuo to laiko buvo paskelbta apie kelis išpuolius prieš užsienietes, ir dėl tokių incidentų sumažėjo į Indiją atvykstančių turistų.

Pernai sausį 51 metų turistė iš Danijos buvo apiplėšta ir išžaginta Delyje grupės užpuolikų, grasinusių jai peiliais.

2013 metais viena dviratininkė iš Šveicarijos, per atostogas atvykusi į vidurio Indijos valstiją Madhja Pradešą, buvo apiplėšta ir išžaginta penkių vyrų, kurie vėliau buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos.