A.Borodajus sakė, kad Vakarai palaiko vieningą Ukrainą, o vadinamosios „Novorosijos“ sukūrimas taip ir liko tik idėja.

„Reikalas tas, kad „Novorosijos“ nėra. Visi mes, savaime suprantama, vartojame šį terminą, bet tai, jeigu nuoširdžiai, tebuvo netikras startas. Tai idėja, svajonė. Idėja, kuriai, tiesą sakant, nebuvo lemta išsipildyti. Nepavyko dėl daugelio objektyvių priežasčių“, – pripažino A. Borodajus.

Dar spalio mėnesį politinis strategas iš Maskvos A. Borodajus, seniau ėjęs vadinamosios „Donecko liaudies respublikos“ premjero pareigas, o vėliau buvęs „Donecko liaudies respublikos“ ministrų tarybos pirmininko pavaduotoju ir vyriausiuoju patarėju, pasitraukė iš posto.

„Šiuo metu kaip tik ramiai baigiu pradėtus darbus. Nepaisant pokyčių, labai palaikau savo draugą, „Donecko liaudies respublikos“ ministrą pirmininką Aleksandrą Zacharčenką. Ir ketinu jį visada palaikyti. Tiesiog dabar oficialios pareigos „Donecko liaudies respublikoje“ man visai nebūtinos“, - paaiškino A. Borodajus per interviu RBK.

Kaip sakė A. Borodajus, „Donecko liaudies respublika“ „pavyko“: „Tai akivaizdus faktas net ir Ukrainoje, tai supranta visi daugiau ar mažiau mąstantys žmonės“.

„Labai ramiai dariau savo darbą iki tam tikro finalo. Esu labai patenkintas tuo, ką padariau. Būti pačioje „Donecko liaudies respublikos“ širdyje man nebereikia. Manau, kad naudingesnis būsiu būdamas tuo, kuo buvau visada – politikos konsultantu“, - pridūrė buvęs Donecko separatistų lyderis.

A. Borodajus netrukus grįžo į Rusiją.

Apie tokią galimybę jis dar rugpjūtį kalbėjo per interviu „Novaja Gazeta“: „Respublikoje jau nusistovėjo hierarchija, valdžia daugmaž suformuota, o mano paslaugų, bent jau taip tikiuosi, vis dažniau prireiks Maskvoje. Ten reikia spręsti paramos respublikai klausimus. Viliuosi, kad Maskva ir toliau imsis rimtų žingsnių, kad nutrauktų tą beprotišką pilietinį karą, kurį kovoja slavai prieš slavus. Tam, kad galėčiau tuo užsiimti, turiu būti ten“.