Čečėnijos prezidento atstovai spaudai teigia: „R. Kadyrovas nusprendė, kad bus taikoma nauja nusikaltėlių grupuočių narių paieškų ir neutralizavimo taktika. Kiekvienam vadovui bus nurodyta asmeniškai prisiimti atsakomybę už vieno ar kito ieškomo nusikaltėlio paieškas. Konkrečiai tokia užduotis apima nurodymą sunaikinti nusikaltėlį nepriklausomai nuo to, kur jis aptiktas“, – skelbia „RIA Novosti“.

R. Kadyrovas naująją strategiją įvardija kaip „itin veiksmingą“ ir žada: „Mes išvalysime Čečėniją nuo nusikaltėlių“.

Respublikos vadovas taip pat paprašė separatistų artimųjų įtikinti juos sudėti ginklus ir pasiduoti teisėsaugos pareigūnams: „Mes jiems suteikiame galimybę saugiai atlikti numatytą laisvės atėmimo bausmę ir gyviems grįžti namo.

Priešingu atveju jie bus sunaikinti. Tvirtai žinau, kad be artimųjų ir bičiulių palaikymo separatistai slapstytis paprasčiausiai negali. Mes ne kartą įsitikinome, kad kiekvienu atveju egzistuoja toks ryšys“.

Sausio 1 dieną paskelbta informacija apie dviejų separatistų, tiesiogiai susijusių su didžiausiu pastarųjų metų teroristiniu išpuoliu Čečėnijoje, įvykdytu gruodžio 4 dieną, sunaikinimą.

Po minėtąją dieną Grozne vykusių neramumų R. Kadyrovas pareiškė, kad teroristų, pražudžiusių policijos pareigūnus, šeimos bus ištremtos iš Čečėnijos be teisės sugrįžti. Toks pareiškimas sukėlė audringą žmogaus teisių gynėjų reakciją.