Apie tai rašo TVN24. Pasak lenkų svetainės, iš Maskvos savo laidas perduodantis radijas yra Kremliaus propagandinis balsas, kurio tikslas formuoti visuomenės nuomonę svarbiausiais Maskvai klausimais. Jis savo eterio laidas siunčia į 160 šalių beveik 40-čia kalbų.

Kaip sako lenkų radijo „Hobby“ pirmininkas Piotras Fogleris, maskviečiai sumoka nemažus pinigus ir todėl jis dar gali egzistuoti, nes priešingu atveju tektų užsidaryti. P.Fogleris sako, jog į laidų turinį jie nesikiša.

Tuo tarpu žinomo lenkų satyrinio dienraščio „Nie“ žurnalistė Agnieszka Wolk-Laniewska, kuri taip pat yra ir radijo „Golos Rosii“ korespondentė mano, kad taip pat „turi būti girdimas ir kitos pusės balsas“.

TVN24 pabandė išsiaiškinti, kiek dar radijo stočių Lenkijoje gauna finansavimą iš Rusijos, tačiau šios šalies radijo ir televizijos Taryba atsakė, jog tokios statistikos neveda.

Tačiau TVN24 komentatorius Maciejus Wierzynskis sako, jog sovietiniu laikotarpiu Kremliaus propaganda buvo labai paprasta – nuolat tvirtino, kad Sovietų sąjungoje viskas geriausia. Tuo tarpu naujoji Rusijos propaganda neteigia, jog Rusijoje viskas gerai, tik nuolat primena kaip baisu gyventi Vakaruose.