Praėjusį mėnesį vyriausybė paskelbė, kad tradicinis „papamobilis“ bus kuriamas, derinant su Vatikano saugumo tarnyba ir siekiant, kad popiežius būtų apsaugotas nuo kokių nors grėsmių per jo kelionę į šią Azijos katalikų tvirtovę sausio mėnesį.

Tačiau Filipinų bažnyčios atstovai antradienį atskleidė, kad pontifiko prašymu, automobilis bus be stogo ir nebus „neperšaunamas“.

„Vadinasi, mūsų Šventasis tėvas bus labai pažeidžiamas per savo vizitą“, – sakė tėvas Davidas Concepcionas, popiežišką vizitą ruošiančio bažnyčios komiteto narys.

Į Manilą popiežius Pranciškus turėtų atvykti iš Šri Lankos sausio 15 dieną, o sausio 17-ąją jis visą dieną turėtų dalyvauti mišiose ir suteikti sielos paguodą nukentėjusiesiems nuo baisaus taifūno „Haiyan“ Taklobano ir Palo miestuose centrinėje Leitės saloje.

Savo pirmtakams būdingos pompastikos vengiantis Pranciškus anksčiau šiais metais sakė, kad jam labiau patinka atviri automobiliai nei ankstesnius popiežius vežiojęs neperšaunamas Vatikano „papamobilis“, kurį jis palygino su „sardinių skardine“.

„Papamobilis simbolizuos jo troškimą parodyti savo simpatijas Filipinų žmonėms ir pademonstruoti, kokios bažnyčios jis nori žmonėms“, – D. Concepcionas spaudos konferencijoje.