Tokią nuomonę išsakė politologė iš Rusijos Lilija Ševcova „Radio Svoboda“ eteryje.

„Neįsivaizduoju, kaip galima numatyti Rusijos ateitį vėlyvojo Putino laikotarpiu. Man atrodo, kad ši ateitis jau yra dabartyje, nieko gero prognozuoti mes negalime. Vienintelis variantas toks: V. Putino prezidentavimo trajektorija aiški, jokių jos modifikacijų negali būti – tai palaipsnė izoliacija. Ir jau nebeturi reikšmės nei jo psichologija, nei mentalitetas, su KGB susijusi praeitis ir pan.“, – apibūdino ji dabartinę Rusijos situaciją.

Lilija Ševcova (dešinėje)
„Kaip pasakė didysis R. Aronas, kai pradeda veikti geležinis logikos dėsnis, prasideda bobslėjus. Jis įšoko į ledroges ir įmanomos tik greičio variacijos. Tai faktiškai ekonominė ir kitokia katastrofa, ir natūraliai, izoliacija. Ir, mano manymu, didžioji dalis politikų klasės tai supranta. Manau, jie pamėgins išgelbėti vienvaldystės sistemą, kuri apima ir liberalus-sistemininkus, ir biudžetininkus, ir daugybę kitų padlaižių. Didžioji dalis Rusijos viduriniosios klasės, kuri priklauso nuo valstybės ir nuo monopolijų, mėgins nušalinti V. Putiną, išgelbėti sistemą pakeisdami režimą. Režimų kaita – galimas būdas pratęsti vienvaldystę Rusijoje“, – prognozuoja L. Ševcova.

Tuo pačiu ji mano, kad rusams bus sunku atsisakyti užgrobtojo Krymo net pasikeitus režimui.

„Galbūt naujoji politikų klasės dalis, kuri bus labiau pragmatiška, galės apsvarstyti klausimą dėl naujo referendumo Kryme, sakykim, dėl dvigubo Krymo pavaldumo Ukrainai ir Rusijai, ir t. t. Galimi įvairūs šios problemos sprendimai. Kitas klausimas, ar į valdžią ateis pragmatiškoji oligarchų dalis, ar dar labiau užkietėjęs, izoliacinis, tradicionalistinis režimas, kuris naudos patriotinės rusų karinės mobilizacijos modelį“, – pridūrė ji.