Tarp 1300 laidotuvių ceremonijos dalyvių Briuselio katedroje buvo ir Nyderlandų princesė Beatrix, Liuksemburgo didysis kunigaikštis Henri, Ispanijos karalius Juanas Carlosas su karaliene Sofija.

Pasak Belgijos žiniasklaidos penktadienio apeigose dalyvavo ir Japonijos imperatorienė Michiko bei Tailando princesė Sirindhom.

Už savo vyrą karalių Baudouiną 11 metų ilgiau gyvenusi Fabiola, vadinta visų belgų Karaliene, mirusi gruodžio 5 dieną, palaidota karališkoje kriptoje Lakene.

Visuomenė paskutinę pagarbą velionei karalienei galėjo atiduoti trečiadienį ir ketvirtadienį. Laidotuvių apeigos vyko penktadienį Šv.Mykolo ir Šv.Gudulos katedroje Briuselyje.

Buvusi karalienė, kuri anksčiau buvo žinoma kaip donja Fabiola de Mora y Aragon, gimė 1928 metų birželio 11 dieną Madride, Ispanijos aristokratų šeimoje. Belgijos karaliene ji tapo ištekėjusi už Baudouino 1960 metų gruodį.

Pora vaikų neturėjo.

Penktoji Belgijos karalienė pasitraukė iš viešo gyvenimo po netikėtos karaliaus Baudouino mirties 1993 metais per atostogas Ispanijoje. Tuomet karališkosios šeimos gyvenimo centre atsidūrė jos svainis Albertas, kuris perėmė sostą, ir karalienė Paola.

2013 metų liepą Fabiola stebėjo, kaip karalius Albertas II perdavė karūną savo sūnėnui Philippe'ui, su kuriuo ji buvo artima iki pat savo mirties. Tą dieną ligos išsekinta Fabiola pasirodė viešumoje paskutinį kartą.

Belgijoje visą savaitę nuo šeštadienio iki penktadienio galiojo nacionalinis gedulas, kurio metu vėliavos buvo nuleistos iki pusės stiebo.