Tai pirmadienį, gruodžio 1 dieną, remdamasis savo šaltiniais paskelbė laikraštis „Vedomosti“.

Kaip laikraščiui pasakojo šaltiniai, iš darbo pasitraukė Borisas Rapoportas, kuris buvo atsakingas už politinę darbo su „Donecko liaudies respublika“ (DLR) ir „Luhansko liaudies respublika“ (LLR) dalį. Oficialiai jis priklausė Socialinio ir ekonominio bendradarbiavimo su NVS šalimis, Abchazija ir Pietų Osetija valdybai, kurią kuruoja Rusijos prezidento padėjėjas Vladislavas Surkovas, rašo tvrain.ru.

Iš šios valdybos taip pat pasitraukė Vladimiras Avdejenka. Jis ėjo departamento direktoriaus pareigas ir kuravo ekonominius santykius su DLR ir LLR.

„Oficialus potvarkis dėl B. Rapoporto atleidimo pasirašytas, jis išėjo ir išsiuntinėtas administracijai šiandien (gruodžio 1 d.)“, - laikraščiui pasakojo šaltinis iš Kremliaus.

Laikraščio šaltiniai tvirtino, kad pagrindine pareigūnų atleidimo priežastimi tapo bandymai „ šiek tiek susimažinti krūvį“: šiuo metu kažkokių planų, kaip įveikti krizę, nėra, o dirbti tokiomis sąlygomis, kaip teigė „ Vedomosti“ šaltinis, nėra lengva.

Pasak leidinio, valdybos viršininkas Olegas Govorunas vis dar dirba savo poste. Be B. Rapoporto ir V. Avdejenkos pastaruoju metu iš darbo išėjo dar penki ar šeši eiliniai valstybės tarnautojai.

„Vedomosti“ pašnekovas mano, kad į atsilaisvinusią vietą gali būti paskirtas Igoris Udovičenka, kuris 2011 metais ėjo valdybos viršininko pavaduotojo vidaus politikai pareigas.

Ši valdyba buvo įsteigta V. Putino įsakymu 2012 metų birželį. Jos paskirtis yra rūpintis socialinių ir ekonominių projektų įgyvendinimu NVS šalyse, kurti finansinę ir pensijų infrastruktūrą, užtikrinti socialinę apsaugą ir formuoti efektyvius pilietinės visuomenės institutus.