Savo „Facebook“ paskyroje moteris, be kita ko, piktinosi dėl paauglių nuobodžiaujančios veido išraiškos, praneša agentūra AFP.

Šios istorijos pradžia yra tradicinė malonės kalakutams suteikimo ceremonija prieš Padėkos dieną, trečiadienį vykusi Baltuosiuose rūmuose. Prezidento dukterys – 16-metė Malia ir 13-os Sasha – joje iš tikrųjų atrodė nuobodžiaujančios. Tačiau visuomenė tai priėmė su humoru.

Tuo tarpu Elizabeth Lauten, respublikono kongresmeno Stepheno Finchero, atstovė nusprendė pamokyti mergaites. „Parodykite bent šiek tiek klasės, gerbkite savo vaidmenį, – rašė ji socialiniame tinkle. – Parodykite, kad suprantate savo uždavinį ir elkitės taip, lyg jums ką nors reikštų gyventi Baltuosiuos rūmuose“. Moteriai užkliuvo ir prezidento dukrų trumputės suknelės. „Renkitės taip, kad nusipelnytumėte pagarbos, o ne atrodytumėte kaip bare“, – varė savo tiradą E. Lauten.

Kilus protesto bangai, ji ištrynė įrašą ir atsiprašė. Po ilgos maldos ir pokalbio su savo tėvais ji esą suprato, kokie tai buvo žeidžiantys žodžiai.