Po kelių valandų konfrontacijos kilo chaosas, kai šimtai skydais prisidengusių riaušių policininkų pradėjo mušti demonstrantus guminėmis lazdomis ir leisti pipirines dujas. Daug protestuotojų buvo parblokšti ant žemės.

Šis susirėmimas išprovokavo dar didesnius protestus ir tris valandas trukusias eitynes, per kurias šimtai žmonių reikalavo realios visiškos demokratijos, o miesto policija, turinti 28 tūkst. pareigūnų, atsidūrė keblioje padėtyje.

Protestuotojų būriai naktį klaidžiojo gatvėmis, kaukiant sirenoms, kai kada svaidydami į policiją kiaušinius, vandens butelius ir medines lentas. Policininkai, tarp kurių buvo sukruvintų, švaistėsi guminėmis lazdomis, mėgindami atstumti minią.

Šis įtampos padidėjimas stebimas tokiu metu, kai pareigūnai per kelis mėnesius nesugebėjo išspręsti didžiausios valdymo krizės buvusioje Didžiosios Britanijos kolonijoje nuo jos grąžinimo Kinijai 1997 metais.

Neramumai nesiliauja jau tris naktis iš eilės po trečiadienį policijos surengtos operacijos – greito ir stebėtinai sklandaus Mong Kok protestų stovyklos išvaikymo; taip pat atlikta apie šimtas areštų, tarp suimtųjų buvo ir studentų lyderiai Joshua Wongas ir Lesteris Shumas.

„Amnesty International“ penktadienį perspėjo policiją, kad nebūtų panaudota perdėta jėga, nes abu lyderiai, J. Wongas ir L. Shumas, sakė, kad suimami jie buvo mušami.

Šiurkščiai elgtasi ir su keliais reporteriais. Dėl to Honkongo žurnalistų asociacijai ketina pateikti oficialų skundą bei planuoja protestus šeštadienį.