V. Suvorovas septintojo dešimtmečio pabaigoje pabėgo į Didžiąją Britaniją, kur pradėjo rašyti knygas apie Rusijos istoriją ir sovietų žvalgybos paslaptis.

Naujausioje savo knygoje „Suvorovo alfabetas“ jis aprašo svarbiausius sovietų ir rusų vadovus, kurie turėjo daugiausiai įtakos Europos ir pasaulio likimui.

Knygoje V. Suvorovas labai neigiamai įvertino V. Putino politiką, kuri, jo nuomone, kelia pavojų pasauliui.

Aštrių žodžių Rusijos prezidento adresu jis nepagailėjo ir duodamas interviu svetainei TVN24.

Viktoras Suvorovas
Jis kategoriškai nesutinka su tais, kurie V. Putiną laiko genialiu strategu.
Jam artimesnė yra tų nuomonė, kurie Rusijos prezidentą vadina pamišėliu. Pasak rašytojo, Rusija turi viską – naftą, dujas, auksą, uraną, aliuminį, o šalis miršta.

Tačiau V. Suvorovas Rusijos prezidento atžvilgiu turi dar rimtesnių kaltinimų.

TVN24 jis priminė tik du įvykius: sprogimus gyvenamuose namuose Rusijoje, kurie prieš 15 metų tapo pretekstu invazijai į Čečėniją ir Malaizijos keleivinio lėktuvo numušimą Rytų Ukrainoje.

„V. Putino ne tik rankos kruvinos, jis pats paniręs kraujyje“, – tikina buvęs sovietų disidentas. V. Suvorovas netiki, jog Rusijos prezidentui pavyks atkurti imperiją.

Priešingai, tikina V.Suvorovas, „Rusijos laukia subyrėjimas, o paties Putino – žlugimas. Tai gali būti staigus perversmas arba Rusijos subyrėjimas į atskiras dalis. Ilgiau kaip metus Rusijos prezidentas neišsilaikys“.

Vertindamas situaciją Ukrainoje, jis sako, kad nežiūrint skaudžių netekčių, Kijevas išeina nugalėtoju iš rusų-ukrainiečių konflikto.

„Strategiškai Ukraina jau laimėjo, nes prabudo liaudis“, – mano V. Suvorovas.

DELFI primena, kad dar tuomet, kai nebuvo prasidėjęs Rusijos ir Ukrainos konfliktas, V. Suvorovas tvirtino, kad V. Putinas bus paskutinis Rusijos prezidentas.

„Kremliaus šeimininkas nieko negali padaryti, kad sustabdytų šį procesą, kuris vyksta mūsų akyse, nors daug žmonių to nesupranta“, – 2013 m. liepą sakė V. Suvorovas.

Pasak jo, V. Putinas turi daug silpnybių: „Mėgsta valdyti kaip Stalinas, bet nori gyventi kaip milijardierius Romanas Abramovičius. Tačiau šių dviejų dalykų negalima apjungti.“