Nacionalinio meteorologijos centro duomenimis, Bostone, Filadelfijoje ir Vašingtone stebimas snygis ir lijundra, kurie gali sukelti „sumaištį“ keliautojams visoje rytinėje pakrantėje nuo Karolinos iki pat Naujosios Anglijos.

Manoma, kad sniego dangos storis neturėtų siekti daugiau kaip 2-5 centimetrus.

Amerikos automobilininkų asociacija prognozuoja, kad švenčių metu 46,3 mln. amerikiečių išsiruoš iš namų į 80 kilometrų ir ilgesnes keliones, dauguma savo automobiliais, todėl blogos oro sąlygos gali pridaryti didelių problemų greitkeliuose.

Trečiadienio rytą trijuose pagrindiniuose Niujorko oro uostuose buvo atšaukta daugiau nei 100 skrydžių ir dar 100 buvo atidėta. Filadelfijoje dėl blogo oro nepakilo 33 lėktuvai, dar 30-ies skrydžiai buvo nukelti vėlesniam laikui, rodo duomenys interneto svetainėje Flightaware.com.

Vašingtono tarptautiniame Ronaldo Reagano oro uoste buvo atšaukta maždaug 20 skrydžių ir dar daug atidėta, sutriko lėktuvų eismas ir Bostono Logano oro uoste.

Padėkos diena, kuri yra švenčiama ketvirtą lapkričio ketvirtadienį, daugeliui amerikiečių yra viena svarbiausių švenčių, o ilgas Padėkos dienos savaitgalis reiškia keliones susitikti su savo šeima ir Kalėdų sezono pradžią, kai pradedamos pirkti kalėdinės dovanos.

Padėkos dieną amerikiečiai tradiciškai stengiasi praleisti tėvų namuose. Ketvirtadienį šeimos visoje Amerikoje sės prie vakarienės stalo, ant kurio bus ir pagrindinis kalakuto patiekalas. Šia proga keptas kalakutas proga paprastai valgomas su spanguolių padažu, kukurūzais, ryžiais, batatais (saldžiosiomis bulvėmis) ir moliūgų pyragu.