Vėliau buvo paskelbtos dvi vaizdajuostės, kuriose jis prašo gelbėti jo gyvybę. Vaizdo įrašuose matyti, kad jam į galvą nutaikyti šaunamieji ginklai.

Naujesniame, šeštadienį paskelbtame įraše D.Woodas, kuris atrodo išsekęs, sako, kad bus nužudytas, jeigu Australija neišves iš Irako savo karių. "Pasitraukite iš Irako arba mane nužudys", - sako jis.

Pagrobėjų nurodytas terminas baigėsi pirmadienį 19 val. Grinvičo (22 val. Lietuvos) laiku.

Australija, kuri į Iraką yra nusiuntusi maždaug 550 kareivių ir netrukus turi nusiųsti dar 350, šį reikalavimą atmetė, tačiau A.Downeris sakė, jog egzistuoja tikimybė, kad pagrobėjai terminą galėjo pratęsti. "Ne, nieko negirdėjome ... Kartais tie terminai būna lankstūs, o kartais - ne", - komerciniam radijui sakė A.Downeris.

Pirmadienį į Iraką padėti vaduoti D.Woodo nuvyko Australijos musulmonų muftijus šeichas Tajas Eldinas al Hilali, o Australijoje gyvenanti D.Woodo šeima pasisiūlė skirti "dosnią" labdarą Irako liaudžiai, jei įkaitas bus paleistas.

Tuo tarpu Irake galbūt klostosi nauja įkaitų drama - pirmadienio naktį šalyje dingo vienas privačiai dirbęs japonų apsaugininkas, kurio automobilių koloną sukilėliai iš pasalų užpuolė netoli Hito, esančio 150 km į šiaurės vakarus nuo Bagdado.

Su "al Qaeda" susijusi grupuotė "Ansar al Sunna" paskelbė asmens dokumento kopijas, kuriose matyti pagrobto japono pavardė, ir pareiškė, kad jis buvo sučiuptas per "įnirtingą mūšį" Irako vakaruose.

Minima kelių automobilių kolona buvo užpulta, kai išvažiavo iš JAV bazės. Prasidėjo kovotojų ir privačiai dirbančių apsaugininkų susišaudymas, kuris truko kelias valandas ir baigėsi auštant atvykus JAV pajėgoms, sakė šaltiniai armijoje ir diplomatiniuose sluoksniuose.

Japonijos vyriausybė negalėjo oficialiai patvirtinti, kad Irake pagrobėjai laiko Japonijos pilietį, tačiau nurodė, kad padarys visa, ką gali, kad 44 metų Akihito Saito, kuris, kaip manoma, per susišaudymą buvo sužeistas, būtų paleistas.