Prieš išvykdamas V. Putinas surengė paskutinę spaudos konferenciją sekmadienio rytą, kol kitų šalių vadovai dalyvavo darbo pusryčiuose.

Per šią konferenciją V. Putinas ir paskelbė priežastis, dėl kurių ketina anksčiau nei numatyta palikti galingiausių dvidešimties valstybių susitikimą.

„Tam, kad nebūtų jokių spekuliacijų, kodėl nedalyvavau pusryčiuose, noriu priminti, jog čia lieka finansų ministras, kuris ir praneš mūsų pastangas kovoje su Ebolos virusu. Iš čia į Vladivostoką skristi tenka devynias valandas, o po jų – dar devynias iki Maskvos ir nusigauti namo bei pirmadienį nueiti į darbą. Miegoti reikia bent keturias – penkias valandas, - savo sprendimą dėl ankstesnio išvykimo spaudos konferencijoje aiškino Rusijos prezidentas V. Putinas.

Viso susitikimo metu V. Putinas buvo aršiai kritikuojamas Vakarų lyderių dėl situacijos Ukrainoje, o Kanados premjeras Stephenas Harperis pasveikindamas V. Putiną išrėžė, jog jis „turi nešdintis iš Ukrainos“.

Norėdamas išsklaidyti įtarimus apie V. Putino ankstyvą išvykimą dėl Vakarų lyderių spaudimo ir grasinimų naujomis sankcijomis Ukrainos konflikto kontekste, Rusijos prezidento spaudos atstovas Dimitrijus Peskovas teigė.

„Tai visiška nesąmonė, kai kurie asmenys eskalavo šią situaciją, tačiau tai visiškai įprasta planuotos darbotvarkės dalis“, - sakė D. Peskovas.

Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas savo ruožtu teigia, kad G20 viršūnių susitikimas pasiuntė nedviprasmišką žinią Rusijai liautis kištis į situaciją Ukrainoje arba, priešingu atveju, ji susidurs su tolesnių sankcijų rizika.

„Manau, jog geras dalykas dėl šio G20 yra tas, kad Europos Sąjungos šalys ir Amerika pasiuntė labai aiškią žinią Rusijai dėl to, kaip mes tai traktuosime ateinančius mėnesius ir metus“, – sakė jis spaudos konferencijoje sekmadienį.