Latvijos vidaus reikalų ministras Richardas Kozlovskis įtraukė K. Simonovą į juodąjį sąrašą politologui jau atvykus į šią šalį, rašo ru.DELFI.lt.

„Format A3“ klubo atstovė Olga Avdevič papasakojo, kad susitikimas su K. Simonovu turėjo įvykti 18:30 val. Dieną K. Simonovas davė keletą interviu, o vėliau nuvažiavo į restoraną, iš kur ir buvo paimtas Latvijos sienos apsaugos Migracijos tarnybos atstovų. „Jie nuvežė jį į viešbutį, privertė susidėti viską į lagaminą, atsiskaityti už apgyvendinimą ir išvežė“, - sakė ji.

K. Simonovas ketina apskųsti Latvijos Vidaus reikalų ministerijos sprendimą.

 „Man buvo pranešta, kad per 30 dienų galiu šį sprendimą apskųsti, manau, kad reikia būtinai pasinaudoti šia galimybe. Tiesiog noriu suprasti, kodėl tapau nepageidaujamu asmeniu Latvijoje“, - teigė politologas.

Anot K. Simonovo, prieš jam atvykstant į Rygą renginio organizatoriai pasidomėjo, ar Latvijos Užsienio reikalų ministerija nemato potencialių kliūčių šiam vizitui, tačiau buvo gautas atsakymas, kad jokių kliūčių nėra.

Lapkričio 14 d. vakarą pasirodė informacija, kad Rusija dėl K. Simonovo deportavimo iš Latvijos kreipėsi į Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją (ESBO).

Jau ne kartą buvo kalbama, kad „Format A3“ klubo organizuojamuose renginiuose, kuriuose dalyvauja kviestiniai ekspertai, diskusija dažnai pasukama nevienareikšmiškų Latvijos užsienio politikos klausimų link, aptarinėjamos geopolitinės problemos, akcentuojamas Rusijos kultūros ir kalbos vaidmuo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)