Kaip rašo ru.DELFI.lt, Rusijoje aršiai puolamas menininkas tokias išvadas daro palygindamas nuotaikas Rusijoje ir kitose šalyse,

„Keletui dienų išvykstu iš gimtosios šalies (įvairiais tikslais, nesvarbu, kuria kryptimi). Šių dviejų ar trijų dienų pakanka pajusti, kad visas pasaulis nepaisant įvairiausių krizių gyvena kitaip – šypsosi, ramiai dirba, myli... Grįžtu namo, prieš miegą peržiūriu pagrindines televizijos laidas: vos per dešimt sekundžių – Pirmasis pasaulinis, Antrasis pasaulinis, Ukraina, kamufliažas, budi verkiančios moterys, batalionas, tačiau kažkodėl su tankais... Mūsų tauta bukai ir negailestingai ruošiama karui“, - socialiniuose tinkluose rašo A. Makarevičius.

Menininkas taip pat atkreipė dėmesį, kad Rusijoje brangsta kuras, nors pasaulyje nafta pinga.

„Man tėvas pasakojo, kad 1939 m. (tada jis baigė mokyklą) visi žinojo, kad bus karas – tiesa, trumpas, pergalingas ir svetimoje teritorijoje. Būtent taip viskas ir buvo, jei kas pamena. Dieve, ar tai kada nors baigsis? Ir dar. Ar kas man, idiotui, gali paaiškinti, kodėl bet kurioje pasaulio šalyje, prekiaujančioje nafta, pingant naftai pinga ir benzinas – juk iš jos yra daromas. Pas mus benzinas brangsta. Kaip taip?“ – rašo jis.