Anot A. Illarionovo, smurto eskalavimas nėra palankus V. Putinui bent jau kol vyksta derybos su užsienio valstybių lyderiais.

Jo teigimu, Rusija aktyviai didino savo pajėgas Rytų Ukrainoje ir kaupė puolimui reikalingus ginklus. Prieš keletą dienų Kremliaus retorika staiga sušvelnėjo. A. Illarionovas linkęs įspėti, kad džiaugtis dar tikrai per anksti, nes tai tik V. Putino taktinė pauzė, rašo UNIAN. 

„Ši pauzė iš dalies gali būti susijusi su JAV Kongreso rinkimų rezultatais, tačiau, mano manymu, tai labiau susiję su V. Putino vizitu į Rytų Aziją, o taip pat ir Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo organizacijos bei Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikimais. Akivaizdu, kad buvo nuspręsta, kad situacijos Ukrainoje aštrinimas ir Rusijos puolimas pakenktų V. Putino susitikimams su užsienio valstybių vadovais. Jei šis spėjimas yra teisingas, tai reiškia, kad pasibaigus deryboms įtampa ir vėl augs, o taip pat galima tikėtis ir puolimo, apie kurį kalbėjo tiek Ukrainos, tiek Rusijos, tiek ir Vakarų stebėtojai“, - įžvalgomis dalijosi A. Illarionovas. 

Andrejus Illarionovas
Jis įsitikinęs, kad šiuo metu V. Putinas yra atsidūręs aklavietėje, nes negali nuolat laikyti Rusijos kariuomenės Rytų Ukrainoje, neduodamas jiems nei įsakymo judėti pirmyn, nei pasitraukti iš Ukrainos. 

„Jis turi duoti vieną iš šių įsakymų ir turi tai padaryti per labai trumpą laiką – tam jis turi nuo kelių dienų iki vienos ar dviejų savaičių“, - mano A. Illarionovas. 

Politologas Tarasas Kuzjo savo ruožtu įsitikinęs, kad įsiveržimas labiausiai tikėtinas pavasarį – kažin ar priešas norėtų kariauti žiemą. 

„Jei jis būtų įsiveržęs į Rytų Ukrainą pavasarį, jis laimėtų, nes tada jam būtų pasipriešinusios tik Ukrainos ginkluotosios pajėgos – savanorių batalionų tada dar nebuvo. Dabar tai padaryti jam labai sudėtinga (...), tačiau jis nesitaikstys su tuo, kas įvyko – tai pagrindinė problema“, - įsitikinęs T. Kuzjo.