Luhansko srities administracijos pirmininkas Genadijus Moskalis pranešė, kad situacija per pastarąją parą Ukrainos pajėgų kontroliuojamoje Luhansko srities teritorijoje tapo įtemptesnė.

Kaip rašo UNIAN, pranešama, kad per pastarąją parą separatistai 43 kartus apšaudė gyvenamuosius punktus, o didžiausia įtampa jaučiama Stanyčno Luhanskėje.

„Nuo 8 val. ryto iki vidurnakčio Stanyčno Luhanskė aštuonis kartus apšaudyta iš minosvaidžių, artilerijos ir šaunamųjų ginklų. Per šiuos apšaudymus apgriautas vaikų darželis ir keletas privačių namų Molodiožnyj kvartale. Į tris daugiaaukščius pataikė sprogmenys, sugriauti butai. Sovetskaja gatvėje sugriautas gyvenamasis namas, nutraukti elektros laidai ir sugriauta centrinio šilumos tiekimo sistema. Kalinino gatvėje sugriautas namas, apgriauti du gyvenamieji namai ir dujotiekis. Čepajevo gatvėje visiškai sugriautas vienas namas, dalinai apgadintas dar vienas. Moskva-Donbass gatvėje į namą pataikė keturi sprogmenys – jis visiškai sugriautas. Krupskajos gatvėje sugriautas namas, dar penki namai apgadinti“, - informavo G. Moskalis.

Jo pateikiamais duomenimis, koviniai veiksmai Stanyčno Luhanskėje vyksta ir šiuo metu. Lapkričio 13 d. rytą dėl pataikiusio artilerijos sviedinio apgadintas vidurinio lavinimo mokyklos pastatas Artemos gyvenvietėje. Taip pat per apšaudymus apgadinti elektros tinklai, todėl be elektros energijos liko 10 gatvių.

Liepos 12 d. taip pat buvo apšaudytas Sčastje miestas, Krymskoje gyvenvietė Novoaidaro rajone, Zolotoje miestas ir gyvenvietė Troickoje. Nuo sprogmenų nukentėjo du Zolotoje miesto gyventojai – abu nugabenti į ligoninę.