Užsienio ir gynybos politikos tarybos vadovas Sergejus Karaganovas šeštadienį išspausdintame interviu laikraščiui "Nezavisimaja gazeta" šią naudą aiškina tuo, kad priešingu atveju, "turint galvoje nenugalimą dabartinės Amerikos administracijos ryžtą vienaip ar kitaip pradėti PGS sistemos bandymus, būtų vykusios vangios derybos su mus žeminančiomis nuolaidomis".

"O dabar, - mano mokslininkas, - mes už tai visiškai neatsakingi, atsakomybė tenka tik JAV. Ir mes pasirengę imtis atsakomųjų priemonių".

Toliau S.Karaganovas paaiškino, kaip jas įsivaizduoja: "jei mes išsaugosime kovingą ir netgi mažesnį strateginį potencialą, gebantį įveikti priešraketinę gynybą, tai nekels mūsų šaliai grėsmės".

Jo nuomone, Rusijos prezidento Vladimiro Putino užsienio politikos kursas "turi daugybę pliusų, nes Rusijos santykiai su JAV šiuo metu labai geri".

Be to, politologo nuomone, "mes galime stiprinti savo kovinę galią. Pirma, mes greičiausiai pasirašysime susitarimą mažinti strateginę puolamąją ginkluotę, nors prieš keletą mėnesių amerikiečiai tam nebuvo pasirengę. Antra, gausime teorinę galimybę dislokuoti papildomų kovinių galvučių".

"Vidinė priešprieša šiam kursui egzistuoja, - mano politologas, - bet niekaip nepasireiškia, nes jo oponentai neturi rimtų argumentų".