S. Glazjevo sūnus Jurijus Glazjevas kaltina tėvus į kalėjimą pasiuntus jo mylimąją, Tadžikistano pilietę Firiusą Savuškiną.

„Mano tėvas, Sergejus Jurevičius Glazjevas, Rusijos prezidento patarėjas, visa tai suplanavo, jis susisiekė su policijos pareigūnais ir paprašė, kad ją uždarytų“, – televizijai REN TV sakė jaunas vyras.

„Mūsų turimais duomenimis, 31 metų Firiuza Savuškina buvo S. Glazjevo namų tvarkytoja, tačiau vėliau užmezgė romaną su 23 metų akademiko sūnumi, laukiasi jo vaiko“, – pasakojama televizijos reportaže.

Jauni žmonės jau esą planavo vestuves, tačiau nuotaka atsidūrė areštinėje.

„Iš pradžių F. Savuškina tik per plauką nebuvo deportuota į Tadžikistaną, o dabar sėdi kalėjime, jai pateikti kaltinimai grasinus nužudyti vieną savo tautietę“, – teigiama pranešime.

Rferl.org rašo, kad Dilafruza Mirzoeva taip pat dirbo Glazjevų namuose. F. Savuškina esą ją puolė peiliu, apdraskė veidą ir grasino nužudyti, nes manė ją esant potencialią varžovę.

Tačiau pats J. Glazjevas turi kiek kitokią įvykių versiją. Anot jo, taip su jo mylimąja susidoroti panoro šeima. J. Glazjevas tvirtina, kad jo artimieji, ypač motina Olga labai neigiamai įvertino žinią apie jo meilės ryšį su namų tvarkytoja.

S. Glazjevas yra buvęs Rusijos ministras, įstatymų leidėjas, pastaruosius dvejus metus patarinėjantis Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, o jo sūnus į žmonas pasirinko paprastą tarnaitę.

Maža to, jau turinčią vaiką.

F. Savuškina – viena iš 1,2 mln. Tadžikistano gyventojų, atvykusių dirbti į Rusiją. Dauguma tadžikų Rusijoje gyvena itin sunkiai, patiria rasistinių priekabių.

J. Glazjevas tvirtina, kad motina tiesiog negali pakęsti F. Savuškinos, ją vadina aukso ieškotoja, norinčia pakenkti jos sūnui ir perimti jo turtus.

„Nuo pat pirmos dienos mano motina jai jautė nepaaiškinamą neapykantą. Firuza visuomet bandė padėti mano motinai ir stengėsi kurti normalius santykius su ja, tačiau jie tik blogėjo“, – Rusijos TV kanalui tvirtino V. Putino patarėjo sūnus.

Kaip teigia J. Glazjevas, pirmiausia jo tėvai turima įtaka pasinaudojo teisme – jie pasirūpino, kad F. Savuškina dešimčiai metų būtų deportuota atgal į gimtąjį Tadžikistaną. Tokios bausmės jauna moteris esą nusipelnė laiku nepratęsusi leidimo gyventi Rusijoje.

F. Savuškinai pavyko teismo sprendimą pakeisti ir pasirūpinti galiojančiu leidimu gyventi.

Tėvai viešai sūnaus jiems metamų kaltinimų nekomentuoja. Nėra viešai kalbėję ir apie sūnaus romaną su šeimos namų tvarkytoja.

Anksčiau REN TV gavo V. Putino patarėjo pokalbio telefonu su sūnumi garso įrašą. Pokalbio metu S. Glazjevas sūnui aiškina, kokių priemonių reikia imtis, kad F. Savuškina būtų paleista į laisvę.

„Susisiek su advokatu. Ten elementarūs procesiniai veiksmai. Tavo draugė gali parašyti ir pati, gramatinės klaidos niekam nerūpės: „Prašau pakeisti kardomąją priemonę“. Ir kam nors perduoti. Reikia ir antro rašto, kad sutinka taikytis“, – garso įraše girdimas, kaip įtariama, S. Glazjevo balsas.

Aptarus advokato veiksmus, J. Glazjevas prašo tėvo pasinaudoti turimais ryšiais: „Gerai, o tu savais kanalais galėtum susisiekti su teisėjais, prokuroru ir pasakyti, kad, pasibaigus dar vienam terminui (arešto), jo nereikia pratęsti“.

J. Glazjevas tėvui pateikia argumentus, kodėl reikėtų pakeisti kardomąją priemonę: juk moteris laukiasi, turi mažą vaiką.

Rusijos TV kanalas tvirtina, kad F. Savuškinos advokatas neatlieka savo darbo, greičiausiai iš Glazjevų tikisi nemenkos sumos.

„Olegas pasiūlė jam duoti pinigų, tada jis pasirašytų susitarimą, kad konkrečiai padarys tą ir tą (...). Na, jis turi konkrečiai žinoti. Ir pinigus gaus tik tada, kai padarys, ko prašytas. Tačiau nežinau, ar verta“, – sako J. Glazjevas.

„Na, galima taip padaryti“, – atsako jam tėvas.

31 metų F. Savuškina buvo sulaikyta spalio 24 dieną.