Derybose, kuriose tarpininkavo trys Vakarų Afrikos prezidentai ir kuriose taip pat dalyvavo religiniai bei genčių lyderiai, nebuvo iškeltas naujas lyderis vadovauti laikinajai vyriausybei.

Tačiau po susitikimo paskelbtame pareiškime sakoma, jog visos šalys susitarė, kad šio darbo turėtų imtis kokia nors „žymi civilinė asmenybė“.

Ganos prezidentas Johnas Dramani Mahama, kuris tarpininkavo drauge su Nigerijos prezidentu Goodlucku Jonathanu ir Senegalo prezidentu Macky Sallu, sakė, jog nesijaudina dėl to, kad šiuo etapu nepavyko susitarti dėl vienybės lyderio.

„Manau, kad ... per (kelias) dienas, ne savaites, galėsime pasiekti susitarimą ir įvesdinti laikinąją vyriausybę“, – sakė jis.

„Mūsų ketinimas buvo negrąžinti vardų į ECOWAS viršūnių susitikimą, – sakė jis, paminėdamas Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos lyderių skubų susitikimą, kuris ketvirtadienį turi įvykti Akroje. – Tai sprendimas Burkina Faso žmonėms. Spręsti turi jie. Skausmas žmonių atmintyje vis dar aštrus“.

Trys minėti prezidentai atvyko į Vagadugu spausti greitai grįžti prie civilinio valdymo Burkina Fase, kur po prezidento Blaise'o Compaore nušalinimo praėjusią savaitę kariškiai vadovauti šaliai paskyrė saviškį – pulkininką leitenantą Isaacą Zidą.

Per scenas, kurios buvo lyginamos su „Arabų pavasariu“, kai dešimtys tūkstančių žmonių išėjo į gatves ir padegė parlamentą, taip protestuodami prieš bandymus pratęsti 27 metus trukusį B.Compaore valdymą, prezidentas buvo priverstas bėgti iš šalies.