Nors rusų karo aviacijos aktyvumas yra padidėjęs per visus metus, tačiau pastaruoju metu padaugėjo skrydžių didesnėmis grupėmis.

„Mano nuomone, jie siunčia mums ženklą. Mums siunčiamas ženklas reiškia, kad jie yra didi jėga“, – sakė P. Breedlove'as žurnalistams. Maskva nori parodyti galinti paveikti Aljanso skaičiavimus, pridūrė jis.

„Kaip jūs matėte praėjusią savaitę, lėktuvų skrydžiai vyko didesnėmis, kompleksiškesnėmis formuotėmis, įsiskverbdami giliau, sakyčiau, pasirinkdami labiau provokuojančius maršrutus“, – pažymėjo JAV generolas.

Anot jo, tokie skrydžiai kelia „susirūpinimą“ ir „neprisideda prie saugios ir stabilios padėties“, sakė jis.

Šitaip JAV generolas kalbėjo po prieštaringai vertinamų Ukrainos rytuose separatistų surengtų rinkimų, kurios JAV ir Europos Sąjunga laiko neteisėtais.

P. Breedlove'o nuomone, dar per anksti vertinti, kaip šie rinkimai paveiks saugumą Ukrainoje, bet pabrėžė, kad JAV visą laiką nepritarė jiems ir laikė juos neprisidedančiais prie pastangų įveikti konfliktą.

Vadindamas Rusiją „revanšistine“, P. Breedlove'as sakė palaikąs padidintą JAV pajėgų buvimą Rytų Europoje papildomomis priemonėmis.

„Dėl padidėjusio spaudimo, kurį jaučiame Rytų Europoje kaip tik dabar ir dėl užtikrinančių dabar taikomų priemonių Baltijos šalyse, Lenkijoje, Rumunijoje mes reikalaujame papildomo rotacinio buvimo“, – pareiškė P. Breedlove'as.

Šiuo metu Lenkijoje ir Baltijos šalyse yra dislokuota 750 JAV karių, aprūpintų „M-1 Abrams“ tankais ir „Bradley“ pėstininkų šarvuočiais. Iš Fort Hudo, Teksase, trijų mėnesių misijai atsiųsti „Iron Horse“ („Geležinio žirgo“) brigados kariai dalyvauti bendrose mokymuose su kitų Aljanso šalių kariais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (389)