Skelbiama, kad laiškas bus detaliau peržiūrėtas, informuoja Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi atlikėjos prodiuseriu ir vyru Josifu Prigožinu.

Anot J. Prigožino, laiškas parašytas trimis kalbomis – latvių, rusų ir anglų, skelbia newsru.com.

„Norėdama išreikšti pagarbą Latvijos prezidentui ir Latvijos žmonėms, ir norėdama būti tikra, kad laiškas bus suprastas, Valerija parašė laišką latviškai. Tikimės, kad prezidentas deramai įvertins šalies užsienio reikalų ministerijos veiksmus, padarys tai teisingai ir sąžiningai – kaip kad priimta suvereniose demokratinėse valstybėse“, – žurnalistams sakė dainininkės vyras.

Valerija pateko į juodąjį sąrašą asmenų, kurį sudarė šalies užsienio reikalų ministerija.

Atlikėja tokią nemalonę užsitraukė palaikiusi Krymo aneksiją ir kritiškai vertinusi Kijevo veiksmus. Kartu su Valerija juodajame sąraše atsidūrė ir Jozifas Kobzonas, Olegas Gazmanovas, aktoriai Michailas Porečenkovas ir Ivanas Ochlobystinas.

„Grįždama prie formuluotės, konkrečiai kalbu apie teiginį „pagalba ardant Ukrainos teritorinį vientisumą ir šalies suverenitetą“, kurią kaip pagrindą įtraukti mane į sąrašą asmenų, kuriems draudžiama atvykti į Latviją, pasitelkė Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius, galiu užtikrintai pareikšti, kad niekada nepasisakiau už agresiją ir dviejų šalių konfrontaciją“, – teigiama Valerijos laiške.

Anot dainininkės, Latvija – šalis, tapusi jos kelionės į muzikos olimpą liudininke.

„Mano kūrybinis kelias 1987 metais prasidėjo būtent Jūrmaloje“, – sako dainininkė.

„Atsižvelgdama į minėtąsias aplinkybes, prašau Jūsų kaip valstybės, kurios pagrindą sudaro teisingumo ir geros valios principai, įtvirtinti Latvijos Konstitucijoje, vadovo įvertinti šalies užsienio reikalų ministro Edgaro Rinkevičiaus veiksmus“, – laišką baigia Valerija.

„Laiške mes remiamės Latvijos įstatymų bazės ir tarptautinės teisės normų pažeidimais. Artimiausiu metu ketiname kreiptis į Latvijos Aukščiausiąjį teismą dėl užsienio reikalų ministro priimto sprendimo neįleisti mūsų į šalies teritoriją“, – tiesioginiame radijo stoties „Govorit Moskva“ sakė Valerijos advokatas Sergejus Žorinas.

Priminsime, kad Ukrainos aktyvistai Valeriją ir J. Kobzoną kaltina atvirai palaikant teroristines organizacijas „Donecko liaudies respublika“ ir „Luhansko liaudies respublika“, kurių lyderiams sankcijas pritaikė Europos Sąjungos lyderiai.