56-erių italas Roberto Binaschi ant vienkartinio kavos puodelio dangtelio užrašė „Attenzione Ebola“ („Dėmesio – Ebola“) – taip jis norėjęs pajuokauti su savo dukra per bendrovės „Aer Lingus“ lėktuvo skrydį ketvirtadienį iš Milano į Dubliną.

Vienas pilotų, pamatęs ant išmesto į šiukšlių dėžę dangtelio šį užrašą, paskelbė pavojų.

Informacinių technologijų srities verslininkas R.Binaschi, vykęs į vieną konferenciją, buvo paklaustas, ar tai jis užrašė tos žodžius. Italui prisipažinus, lėktuvo pilotai apie pavojų pranešė Dublino oro uosto pareigūnams.

Pats R.Binaschi, taip pat ir jo žmona bei duktė, buvo sulaikyti oro uoste pagal kritinio atvejo protokolą, o lėktuvą, kuriuo skrido 142 keleiviai, ėmė saugoti jį apsupusi apsauga.

Airijos sostinės apygardos teisme penktadienį R.Binaschi atsiprašė ir sakė visai neketinęs kelti rūpesčių.

„Mano dukra užsakė puodelį kavos, o aš iš jo gurkštelėjau prieš atiduodamas jai“, – pasakojo italas teisme, pranešė vietinį žiniasklaida.

„Žinodamas, kad ji labai skrupulinga dėl švaros, aš pasiėmiau rašiklį, kuriuo ji naudodavosi, ir užrašiau tą sakinį bei padėjau puodelį priešais ją“, – aiškino jis.

„Visa tai negalima niekaip kitaip apibūdinti – tik kaip nesveiką pajuokavimą“, – pasakė teisėjas Anthony Halpinas.

Anot jo, tai prilygsta užrašymui ant servetėlės, kad lėktuve yra bomba.

Teisėjas nurodė italui sumokėti jam skirtą baudą katalikų labdaros įstaigai, kuri rūpinasi benamiais Dubline.

Daugelyje valstybių labai rimtai žiūrima į Ebolos keliamą pavojų, nes šio viruso užkratas nustatytas 13 tūkst. žmonių, ir mirčių nuo šios ligos suskaičiuota beveik penki tūkstančiai.