Tačiau vadas neatskleidė, kas vadovaus laikinajai vyriausybei, praneša "Reuters".

"Pereinamoji vyriausybė bus suformuota po konsultacijų su visomis pusėmis", - tvirtino O. Traore per spaudos konferenciją. Vadas taip pat šalyje įvedė komendanto valandą, truksiančią nuo 19 val. vakaro iki 6 val. ryto.

Burkina Faso prezidentas Blaise Compaore kiek anksčiau šalyje paleido parlamentą ir įvedė nepaprastąją padėtį. Vadovas ragino protesto akcijos dalyvius nustoti piketuoti ir pradėti vesti dialogą.

Opozicijos lyderis Zephirin Diabre savo ruožtu atšaukė nepaprastąją padėtį ir įsakė prezidentui pasitraukti iš savo posto. Tačiau B. Compaore pranešė pasiliksiąs valdžioje dar vieneriems metams, valdant laikinojo laikotarpio vyriausybei.

Ketvirtadienį Burkina Faso sostinėje Uagadugu grupė opozicijos aktyvistų, protestuojančių prieš B. Compaore įgaliojimų pratęsimą, įsiveržė į Nacionalinės Asamblėjos pastatą. Keli tūkstančiai protestuotojų apiplėšė pastatą ir jį padegė. Ketvirtadienį parlamentarai turėjo balsuoti dėl konstitucijos pataisų, kurios gali sudaryti teisinį pagrindą tolesniam B. Compaore buvimui valstybės vadovo poste. Šalies sostinėje nacionalinė televizija nutraukė laidas. Kaip pranešama, televizijos kanalo būstinę užėmė protestuotojai.

Per protestus žuvo mažiausiai trys žmonės. Dar daugiau civilių buvo sužeisti po to, kai saugumo pajėgos atidengė ugnį į protestuotojus.