Kaip teigia Danijos užsienio reikalų ministras Martinas Lidegaardas, Europai būtina priešintis šiai Maskvos strategijai, o tokiai kovai reikia pasitelkti energetikos politiką ir žiniasklaidą – tai vienintelis būdas veiksmingai pasipriešinti propagandai, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

„Negaliu įsivaizduoti scenarijaus, pagal kurį Rusija įsidrąsintų sudrumsti Baltijos šalių, Lenkijos ar kurios kitos NATO narės ramybę“, – pareiškė Danijos užsienio reikalų ministras, atsakydamas į klausimą, ar jaučia Rusijos grėsmę Danijai.

„Taip pat akivaizdu, kad kalbame apie naujos rūšies grėsmę. Nedrįsčiau teigti, kad ji karinė. Tai – hibridinis karas, kuriame naudojama masinė propaganda, provokacijos, organizuojama grupuočių veikų svečios šalies viduje, todėl to negalima vadinti karu, nors tokia taktika ir itin kenksminga ir praktiškai prilygsta karui“, – pareiškė Danijos diplomatijos vadovas.

Rusija atmeta kaltinimus esą kišasi į konfliktą Ukrainoje ir kaltina Vakarus palaikant Kijevo kampaniją, skirtą kovai su šalies Rytus kontroliuojančia naująja valdžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)