June Steenkamp – nušautos 29 metų manekenės Reevos Steenkamp motina – britų laikraščiui „The Times“ taip pat sakė, kad ją su vyru Barry persekioja to šaudymo, už kurį O.Pistorius buvo nuteistas kalėti penkerius metus, vaizdai.

„Jos drabužiai buvo supakuoti. Mums nekyla jokių abejonių: ji nusprendė tą vakarą palikti Oscarą“, – rašo ji savo naujoje knygoje, kurią dalimis spausdina „The Times“. J.Steenkamp priduria, jog duktė jai pasipasakojo, kad „nemiegojo“ su sprinteriu ir „bijojo pakylėti tuos santykius į tokį lygį“.

O.Pistorius, pirmasis abiejų kojų neturintis parolimpinis sprinteris, kuris olimpiadoje (2012 metų Londono žaidynėse) varžėsi su negalios neturinčiais sportininkais, tvirtino, kad į R.Steenkamp pro užrakintas tualeto duris savo prabangiuose namuose Pretorijoje keturis kartus šovė per klaidą palaikęs ją įsibrovėliu.

Knygoje „Reeva: motinos istorija“ (Reeva: a Mother's Story) J.Steenkamp rašo, jog buvo „šokiruota“ dėl to, kad O.Pistorius buvo pripažintas kaltu tik dėl netyčinės žmogžudystės.

Ji pavadino O.Pistorių „arogantišku“, „nepastovios nuotaikos“, „kaprizingu“ ir „greit užsipliekiančiu“ žmogumi, „šauti be atodairos pasirengusiu“ ginklų mylėtoju, kuris buvo „savininkiškas“ jos dukters atžvilgiu.

„Reevai nepasisekė, kad jį sutiko, nes anksčiau ar vėliau jis būtų ką nors nužudęs“, – priduria motina.

Pasak jos, ir ją, ir jos vyrą, Reevos tėvą, persekioja „vizija, kaip Reeva patiria šią baisią traumą“, „jos siaubą ir bejėgiškumą, jos pagalbos šauksmus, perskrodžiančius tylų nakties orą“.

Už knygą gautas pelnas padės palengvinti šeimos finansinius sunkumus ir inicijuoti lėšų rinkimą siekiant įsteigti fondą smurtą patiriančioms PAR moterims, sakė motina, kuri yra gimusi Anglijoje.

„Manau, ji būtų norėjusi, kad mes turėtume kažkiek pinigų, – sakė ji. – Įsivaizduokit, patirti šią traumą, kančias, skausmą ir neturėti pinigų. Kartais – net maistui“.

Tačiau finansinis saugumas nesumažins skausmo netekus dukters, pridūrė ji.

„Dėl kai ko gali juoktis, – minėtam laikraščiui sakė 68 metų J.Steeenkamp. – Nėra taip, kad būtum liūdnas visą laiką. Tik tas didžiulis skausmas, kurį turi širdyje. Jis visuomet ten. Tą pačią minutę, kai ryte atmerki akis ar pabundi naktį, jis ten yra“.