Vaikščiodami po beveik milijoną gyventojų turinčio Dniepropetrovsko Charkovo, Glinkos ir Kociubinsko gatves, esančias centrinėje miesto dalyje prie pačios Dniepro upės, DELFI korespondentai sekmadienio rytą dar negausiai vaikščiojusiems praeiviams uždavė vieną klausimą: „Ar jau balsavote, o jeigu ne, ar rengiatės apsilankyti savo rinkimų apylinkėje?“.

Moteris, vardu Nina, nenorėjusi būti nufotografuota, kategoriškai atsakė: „Neisiu“.

Paklausta, kodėl, ji atsakė: „Aš tikriausiai nusivyliau valdžia. Dirbu degalinėje, rytą mačiau, kaip pravažiavo du šarvuoti transporteriai su užrašu „Dnepr“. Ką man galvoti?“.

Kitas pašnekovas, vardu Vitalijus, sakė: „Žinoma, jau balsavau. Balsą atidaviau už ukrainietišką valdžią. Šių rinkimų tikslas – išsaugoti Ukrainą, ištraukti ją iš liūno, vadinamo Maskva, kad ji paliktų mus ramybėje. Reikia judėti į priekį“. Jis pasiteiravo, kaip sekasi Lietuvai.

„Štai ir mes norime pokyčių“, - pridūrė jis.

Į darbą skubantis Sergejus vis dėlto rado laiko atsakyti į DELFI klausimą.

„Žinoma, eisiu. Tai mano pilietinė pareiga. Reikia balsuoti, kad pakeistume padėtį, kad valdžioje būtų sąžiningi žmonės“, - sakė jis.

Tuo tarpu Aleksandras DELFI tvirtino, kad jeigu jis eis balsuoti, niekas nepasikeis.

„Aš neisiu, gyvenimas nuo to nepasikeis. Kaip buvo, taip ir liks, - kalbėjo jis. – Dėl ko buvo Maidanas, dėl ko vyksta karas, dėl ko Maidane vyko žudynės? Tai beprasmiška. Ir su Rusija... buvo galima seniai susitarti, jeigu būtų norėję“.

Kociubinsko gatvėje sutiktas Jevgenijus Zaicevas teigė: „Žinoma, kad eisiu balsuoti, Tai mano pareiga. Pakęsti valdžią, dabartinį parlamentą – neįmanoma“. Jo manymu, šie „rinkimai daug ką pakeis“. „Ateis sąžiningi žmonės ir bus pokyčių“, - įsitikinęs jis.

Priminsime, kad šiandien Ukrainoje vyksta neeiliniai rinkimai į Aukščiausiąją Radą.

Visos naujienos apie Ukrainos parlamento rinkimus – čia.