Anot rusų žiniasklaidos, 73 metų moteris kaltinama sukčiavimu.

L. Bogatenkova buvo viena pirmųjų rusių, kritikavusių Rusijos kareivių žūtį Rytų Ukrainoje. Organizacijos duomenimis, yra žinomos pavardės 400 rusų, kurie žuvo arba buvo sužeisti per mūšius tarp Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų separatistų.

Kremlius ilgai neigė, kad rusų kariai kovoja sukilėlių pusėje. Tačiau valstybinė žiniasklaida rugsėjo pradžioje pirmą kartą pranešė apie „savanorius“ Rytų Ukrainoje ir žuvusius karius pavadino „didvyriais“.

Organizaciją „Sankt Peterburgo kareivių motinos“, kuri vasarą iš Kremliaus pareikalavo informacijos apie jų sūnų buvimo vietą, Rusijos teisingumo ministerija priskyrė „užsienio agentams“.

Nuo 2012 metų pabaigos Rusijoje galioja prieštaringai vertinamas įstatymas, kuris „užsienio agentais“ vadina užsienio finansuojamas nevyriausybines organizacijas.

„Kareivių motinų“ sąjungos dešimtajame dešimtmetyje buvo vienos žinomiausių nevyriausybinių organizacijų Rusijoje. Dabar jos vėl eina į viešumą. Motinos baiminasi, kad Maskva jų sūnus siųs į karą Rytų Ukrainoje. Rusų žiniasklaida praneša apie šimtus tėvų, kurie prarado kontaktą su karinę tarnybą atliekančiais sūnumis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)