„Man buvo didžiulė garbė tarnauti JAV kariniame laivyne. Labai apgailestauju ir jaučiuosi sutrikęs, kad mano veiksmai lėmė mano nušalinimą, – „Reuters“ citavo H. Bideno pareiškimą. – Gerbiu karinio jūrų laivyno sprendimą. Su savo šeimos meile ir palaikymu judu į priekį“.

The Wall Street Journal“ rašoma, kad jauniausias J. Bideno sūnus H. Bidenas savo karinę tarnybą JAV kariniame laivyne pradėjo 2013 metų gegužę, būdamas 42 metų. Baigus pagrindinius karių mokymus jam buvo suteiktas rezervinio būrio nario statusas. Praėjus mėnesiui po pirmosios jam paskirtos užduoties tyrimo dėl kokaino vartojimo rezultatai buvo teigiami. 2014 metų vasarį jis buvo nušalintas nuo karinės tarnybos.

JAV viceprezidento administracija atsisakė komentuoti šiuos pranešimus. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad J. Bidenas ir jo artimieji ne kartą išreiškė pasitenkinimą dėl priklausymo karininkų šeimai, šis incidentas, kaip manoma, labai nuliūdins Bidenų šeimą.

Šiuo metu H. Bidenas yra investicijų kompanijos „Rosemont Seneca Partners“ valdybos narys. Jis yra vedęs ir turi tris vaikus.