Apie tai pranešė V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

Po vizito Serbijos sostinėje Belgrade V. Putinas vėlavo į numatytą susitikimą su A. Merkel. Dviejų šalių lyderiai turėjo susitikti iš karto po A. Merkel ir Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pokalbio, tačiau lyderių susitikimas įvyko tik po V. Putino ir Italijos prezidento Giorgio Napolitano pokalbio.

„Po ilgos, beveik 2,5 val. trukusios išsamios diskusijos V. Putinas ir A. Merkel apsikeitė gana skirtingomis pozicijomis Minsko sutarties atžvilgiu. Pirmenybė buvo teikiama visiškam dvišaliam paliaubų sutarties įgyvendinimui Ukrainos pietryčiuose. Prieštaravimai kilo kalbant apie vidinio konflikto Ukrainoje kilmę ir jo priežastis“, - teigė D. Peskovas.

Anot Kremliaus atstovo, dviejų šalių lyderiai detaliai aptarė paliaubų režimo stebėseną Ukrainoje bei dujų klausimą.

D. Peskovas pranešė, kad penktadienio rytą Italijos premjeras Matteo Renzi dalyvaus susitikime su V. Putinu, Prancūzijos prezidentu Francois Hollande, P. Porošenka ir A. Merkel. Prie jų gali prisijungti Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas, Europos Sąjungos (ES) prezidentas Hermanas van Rompuy, Europos Komisijos (EK) prezidentas Jose Manuelis Barroso ir būsimoji ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini.