Tai pareiškė pati L. Straujuna trečiadienį interviu Latvijos visuomeniniam radijui, atsakydama į klausimą, ar yra pasiruošusi ateinančius ketverius metus stovėti prie vyriausybės vairo.

„Yra toks dalykas kaip pareiga. Jei jus pasirinko, neturite kito pasirinkimo - privalote toliau dirbti. Jei prezidentas nuspręs pavesti man šią užduotį, aš, suprantama, būsiu pasirengusi“, - sakė L.Straujuma.

Pasak premjerės, iki šiol sudėtingiausia buvo rasti bendrą nuomonę dėl to, ar naują koaliciją turėtų sudaryti trys ar keturios partijos.

L. Straujuma sakė, kad trys partijos, sudarančios dabartinę valdančiąją koaliciją, daugiausia svarstė galimybę į naujai formuojamą koaliciją priimti Latvijos regionų susivienijimą (LRA) - kelias regionines partijas vienijantį bloką, kuris pirmą kartą pateko į Seimą, tačiau galiausiai šios minties buvo atsisakyta.

Naujai vyriausybei nebus lengva, o naujos partnerės įtraukimas į valdančiąją koaliciją reikštų ilgesnes diskusijas, kurios dar labiau komplikuotų darbą, paaiškino premjerė.

Ji atsisakė kalbėti apie pasidalijimą atsakomybės sritimis tarp trijų koalicijos partnerių - centro dešinės „Vienybės“, centro dešiniosios Žaliųjų ir valstiečių sąjungos ( ZZS ) ir konservatyvaus nacionalistų Nacionalinio aljanso, taip pat svarstyti galimas ministrų kandidatūras iki vėliau trečiadienį numatyto trijų partijų atstovų susitikimo.

„Esama sričių, kur turime po kelis kandidatus, o tai reiškia, kad vyks diskusija“, - sakė premjerė.

Koalicijos partnerės sutarė paremti „Vienybės“ atstovės L.Straujumos kandidatūrą į premjerus.

Po trečiadienį numatyto trišalio susitikimo Latvijos prezidentas, kuris pagal konstituciją skiria vyriausybės vadovą, ketina paskelbti pareiškimą apie savo derybų su partijomis, patekusiomis į naują parlamentą, rezultatus.