Konstitucijos aikštėje, šalia Charkovo Istorijos muziejaus, prasidėjusi eisena po valandos sklandžiai pasiekė Nepriklausomybės aikštę („Maidan Nezalezhnosti” - ukr.). Maršą saugojo gausios policijos pajėgos bei buvo perspėta dėl galimų provokacijų.

Prieš dvi savaites Charkovo Nepriklausomybės aikštėje stovėjusi Vladimiro Lenino statula buvo nuversta patriotinių aktyvistų. Organizacijos „Rytinis korpusas” nario, pravarde Sirko, nuomone „komunizmo simboliui šioje aikštėje – ne vieta”.

Tūkstantinė eisena pasiekusi Nepriklausomybės aikštę sugiedojo himną bei nusilenkė Ukrainos didvyriams ir žuvusiems „Dangiškosios šimtinės” Maidano herojams.

Organizacijos „Rytinis korpusas” narys Sirko
Ukrainos vėliava apsisiautusi Svetlana Chlipa atėjo į Herojų maršą išreikšti paramos savo tautai: „Esu kazokų palikuonė, mano tėvynainiai – Zaparožės kazokai. Jie buvo kazokiškas šalies skydas daugelį amžių, todėl aš jaučiu pareigą palaikyti ir apsaugoti vieningą Ukrainą. Esu čia ir dėl to, jog, deja, mano krikšto sūnus yra tarp „Dangiškosios šimtinės”. Čia stoviu visa širdimi. Nekenčiu tų žmonių, tų išorės jėgų, kurios sukėlė šį karą ir drasko mano šalį. Noriu europietiškos, vieningos Ukrainos”.
Žaneta

Svetlana didžiuojasi, jog Charkovui pavyko atsilaikyti prieš separatistines provokacijas: „Pati mačiau, kaip į šią aikštę gegužės mėnesį buvo atvežami sukilimo „dirigentai”, kurie net nežinojo, kaip naudotis mūsų metro, ir kalbėjo visai kitu rusišku akcentu”. Moteris džiaugiasi, jog šiandien Charkove išdidžiai plazda Ukrainos vėliavos. Jos manymu, miestą apsaugoti padėjo miestiečiai, laiku išėję į gatves ir neleidę įsiplieksti okupaciniams židiniams.

Minioje stovinti Žaneta išsiskiria vilkėdama trumpą sijonėlį ir juodą kaukę. „Esu čia, nes tai dalis mano nacionalinės idėjos – palaikau vieningą Ukrainą, palaikau kovojančią mūsų armiją, kuri šiandien saugo ir tęsia mūsų istoriją”, - džiaugiasi studentė, kad Charkovas – vienas iš šalies kultūros lopšių – įrodė, esantis Ukrainos miestas.