Atsakydama į klausimą, ar prezidentas palaikys „Vienybės“ siūlomos dabartinės premjerės Laimduotos Straujumos kandidatūrą į naujos vyriausybės vadovo postą, S.Abuolinia pareiškė, kad prezidentas jau anksčiau sakė esąs pasirengęs įvertinti koaliciją, turinčią parlamente daugiau nei 51 balą.

Susitikimą su prezidentu ji įvertino kaip „labai pozityvų, konstruktyvų ir palaikantį iš prezidento pusės“.

Visos trys partijos sutarė neplėsti koalicijos, priimant į ją Latvijos regionų susivienijimo, pridūrė S.Abuoltinia.

Jos nuomone, Latvijos regionų susivienijimas ir partija „Iš širdies – Latvijai“ iš esmės yra ne partijos, o „garsūs projektai“, todėl prie koalicijos jungtis negali.

Kaip jau buvo pranešta, trys valdančiosios partijos – centro dešinės „Vienybė“, centro dešinioji Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) ir konservatyvus nacionalistų Nacionalinis aljansas – pirmadienį susitarė išsaugoti trišalę koaliciją, po susitikimo žurnalistams sakė „Vienybės“ lyderė Solvita Abuoltinia.

Visos koalicijos partijos palaiko L.Staujumos kandidatūrą į premjero postą.

Pasak „Vienybės“ lyderės, kol kas nė viena iš koalicijos partnerių neparodė suinteresuotumo vadovauti Ekonomikos ir Sveikatos apsaugos ministerijoms.

Dabar vyksta derybos dėl Susisiekimo ministerijos vadovo portfelio, į kurį pretenduoja „Vienybė“ ir ZZS. Pastarieji taip pat siekia vadovauti Aplinkosaugos ir regioninės plėtros ministerijai. Tačiau į šį portfelį pretenduoja ir Nacionalinis aljansas.

„Vienybė“ nori premjero, finansų ministro ir užsienio reikalų ministro postų, ZZS būtų atsakinga už gerovės, žemės ūkio ir gynybos ministerijas, o Nacionalinio aljanso atstovas toliau vadovaus kultūros ministerijai.

Naujajame parlamente prorusiška „Santarvės“ partija turės 24 mandatus, „Vienybė“ – 23, ZZS – 21, Nacionalinis aljansas – 17, Latvijos regionų susivienijimas – 8, „Iš širdies – Latvijai“ – 7.