K.Satyarthi taip pat padėkojo Nobelio komitetui už tai, kad jis „pripažino sunkią padėtį milijonų vaikų, kenčiančių šiame šiuolaikiniame amžiuje“, pranešė naujienų agentūra „Press Trust of India“.

60 metų aktyvistas vadovauja judėjimui „Pasaulinis žygis prieš vaikų darbą“), kuris vienija apie 2 tūkst. visuomeninių organizacijų 140-yje pasaulio šalių.

K.Satyarthi padėjo atgauti laisvę dešimtims tūkstančių vaikų, kurie buvo įtraukti į verslininkų, žemvaldžių ar kitokią vergiją.

Komentuodamas jam skirtą apdovanojimą, K.Satyarthi padėkojo „gyvybingai“ ir „energingai“ Indijos demokratijai už ko kampanijos sėkmę.

„Kažkas, kas gimė Indijoje, įgijo pasaulinį mastą, ir dabar mes turime pasaulinį judėjimą prieš vaikų darbą“, - pažymėjo jis interviu Indijos televizijai.

„Gavęs šį apdovanojimą jaučiu, kad žmonės dabar skirs daugiau dėmesio vaikų pasaulyje reikalui.“

Premjeras: Malala Yousafzai yra Pakistano pasididžiavimas

Pakistano vyriausybės vadovas Nawazas Sharifas pasveikino kovos už vaikų teisę į švietimą aktyvistę Malalą Yousafzai laimėjus Nobelio taikos premiją ir pavadino šią paauglę „šalies pasididžiavimu“.

„Ji yra Pakistano pasididžiavimas. Jos dėka jos tautiečiai jaučia pasididžiavimą. Jos pasiekimas neturi analogų ir yra neprilygstamas. Viso pasaulio mergaitės ir berniukai turi imti pavyzdį iš jos kovos ir atsidavimo“, - sakoma premjero pareiškime.

Malala 2012 metais savo gimtajame regione Pakistano šiaurės vakaruose buvo pašauta Talibano smogikų, kurie keršijo už jos pastangas kovojant dėl mergaičių teisės lankyti mokyklą.

Pakistanietės gyvybę išgelbėjo gydytojai Didžiojoje Britanijoje, kur ji dabar gyvena.

Prie N.Sharifo sveikinimų M.Yousafzai prisijungė ir žmonės iš jos gimtojo Svato slėnio - šiaurės vakarinio regiono, kurį 2007-2009 metais valdė talibai.

Mokyklos, kurią lankė M.Yousafzai, mokytojas ir jos dėdė Ahmedas Shahas naujienų agentūrai AFP sakė: „Malala yra Pachtunchvos ir Pakistano pasididžiavimas“, turėdamas galvoje Chaiber Pachtunchvos provinciją neramiuose šalies šiaurės vakaruose.

„Ji garsiai pasisakė prieš neteisingumą visuomenėje, kurioje moterys netgi negali kalbėti“, - sakė jis.

Ayesha Khalid, kuri buvo Nobelio taikos premijos laureatės bendramokslė, pridūrė: „Šį apdovanojimą laimėjo ne tik Malala - jį gavo visos Pakistano mergaitės“.

„Malala yra mūsų akių šviesa ir mūsų širdžių balsas“, - sakė A.Khalid.

„Ji įrodė, kad negalima sustabdyti švietimo sprogdinant mokyklas“, - pridūrė ji.

2013 metais Malalai buvo skirta prestižinė Europos Sąjungos Sacharovo premija už minties laisvę, pernai ji taip pat buvo nominuota Nobelio taikos premijai.