Apie šį susitarimą paskelbta per netikėtą trijų Šiaurės Korėjos aukšto rango pareigūnų vizitą Pietų Korėjoje; du iš jų laikomi artimais aukščiausio šalies vadovo Kim Jong-Un (Kim Čen Uno) padėjėjais.
„Abi šalys susitarė aptarti aukšto lygmens kontaktų atnaujinimo detales“, – sakoma Suvienijimo ministerijos pranešime.

Seulas jau kelis mėnesius ragina Šiaurę atnaujinti derybas, bet lig šiol Pchenjanas atmesdavo šį siūlymą, susierzinęs iš dalies dėl neseniai vykusių bendrų Pietų Korėjos ir JAV karinių pratybų.

Ministerija nurodo, kad Šiaurės Korėjos pareigūnai išreiškė „pasiryžimą“ atnaujinti dialogą laikotarpiu nuo spalio pabaigos iki lapkričio pradžios.

Ankstesnės aukšto lygmens derybos vyko Seule vasarį; anuomet buvo leista susijungti šeimoms, perskirtoms per 1950-1953 metų Korėjos karą.

Tada tikėtasi, kad toliau bus konstruktyviai bendraujama, tačiau tarp abiejų varžovių vėl užėjo pasikartojantis karinės įtampos laikotarpis.


Suvienijimo ministerijos pranešime dar nurodoma, kad prezidentė Park Geun-hye norėjusi susitikti su Šiaurės Korėjos delegatais šeštadienį, bet dėl įtemptos dienotvarkės ir netikėto šiauriečių vizito svečių apsilankymas prezidentės Mėlynuosiuose rūmuose nebuvo organizuotas.