„Padėtis 18 val. 30 min. (vietos ir Lietuvos laiku) Donecke itin sudėtinga. 17 val. 50 min. buvo apšaudytas miesto centras – Vorošilovo ir Kijevo rajonai. Pirminiais duomenimis, apgriautas daugiabutis namas Nr. 100 Universiteto gatvėje ir administracinis pastatas Taikos prospekte Nr. 10. Tais adresais veikia Nepaprastųjų situacijų ministerijos brigados“, – nurodoma pranešime.

Vienas sviedinys pataikė į I-ojo troleibusų parko teritoriją, bet nesprogo.

Informacijos apie nukentėjusius nėra; ji tikrinama.

Dėl neramios padėties visuomeninis transportas sustabdytas.

Prorusiškų separatistų štabe „Interfax“ korespondentui sakė, kad į miestą šaudyta iš „reaktyvinių sistemų, kaip spėjama, salvinės ugnies sistemos „Uragan“. Vienas nesprogęs sviedinys styro išsikišęs virš žemės“.

Tuo tarpu naujienų agentūra AFP praneša, kad apie 18 val. po raketų ugnies kilo gaisras „14 aukštų prekybos centre“ ir kad pareigūnai sako tebetikriną informaciją apie nukentėjusius žmones. Kas surengė šią ataką nežinoma.

Ukrainos antiteroristinės operacijos štabe nurodė, kad prorusiški kovotojai įnirtingai šaudė į Donecko oro uostą. Antroje dienos pusėje į Ukrainos karių pozicijas šaudė keturi tankai ir zenitinis pabūklas, šturmuotas įtvirtinimo punktas Nevelio rajone.