„Kai kas sako, kad antrą pagal svarbumą postą galėjo perimti Korėjos liaudies armijos generalinio politinio biuro direktorius Hwangas Byongas So. Tačiau, remiantis šiuo metu patvirtintais duomenimis, Hwangas Byongas So yra tik šešėlis, o Kim Yo Jong yra Šiaurės Korėjos vadovo pavaduotoja“, – „The Diplomat“ citavo šiaurės korėjiečių gyventojų Pietų Korėjoje grupės NKIS, siekiančios demokratijos Šiaurės Korėjoje, vadovą Kim Heung Gwangą.

Anot pranešimo, Kim Jong Unas šiuo metu sveiksta po operacijos sostinės Pchenjano ligoninėje „Bonghwa“. Neįvardijamas šaltinis sakė NKIS, kad per rugsėjo 6 dieną vykusį Korėjos darbininkų partijos Centrinio komiteto politinio biuro susitikimą buvo nuspręsta, kad visi Šiaurės Korėjos aukštus postus užimantys pareigūnai vadovausis ankstesniais Kim Jong Uno nurodymais ir, kad partija turėtų būti „karo laikų parengtyje“, o Kim Yo Jong turėtų perimti atsakomybę vyriausybės reikaluose, kol nebus Kim Jong Uno.

Pirmą kartą apie Kim Yo Jong oficialiai užsiminta buvo kovo 9 dieną. Vėliau jai buvo skirtas aukštas postas Korėjos darbininkų partijos Centriniame komitete.