I. Azarovas padėkojo už jam suteiktą titulą ir pabrėžė, kad visų pirma yra dėkingas buvusiai „Lenta.ru“ vyriausiajai redaktorei Galinai Timčenko ir „Echo Moskvy“ vyriausiajam redaktoriui Aleksejui Venediktovui.

Žurnalisto teigimu, jie suteikė jam galimybę šiuo „nelaisvu“ Ukrainai laikotarpiu objektyviai aprašyti tai, kas vyksta.

Jis pabrėžė, kad premiją vertina ne kaip asmeninę, o kaip skirtą visiems kolegoms, kurie rizikuoja gyvybe ir važinėja į Donbasą.

Savo kalboje žurnalistas pabrėžė, kad tiesiog aprašinėjo tai, kas vyksta Ukrainoje ir išsakė viltį, kad Vladimiras Putinas nutrauks agresiją prieš Ukrainą.

„Tikiuosi, kad Vladimiras Putinas daugiau nesiųs rusų kareivių ir ginkluotės į Donbasą, kad ukrainiečių kariuomenė nebebombarduos miestų, o Rusijos televizijos kanalai nekurstys neapykantos ir nemeluos per televizorių, o kitais metais premiją gaus garsus kino kritikas Dolinas arba geras mano draugas, puikus žurnalistas Jegoras Mostovščikovas“, – sakė žurnalistas.

Jo kalbą iškirpo iš visų Rusijos TV kanalų.

Primename, kad garsus multiplikatorius Garris Bardinas, kuris sukūrė animacinius filmukus „Skraidantis laivas“, „Vilkas pilkas ir  Raudonkepuraitė“ taip pat pasisakė prieš karą Ukrainoje.