Žalieji priešinasi branduolinės elektrinės statybai Suomijos vakarinėje pakrantėje esančiame Pluhejokyje; jos operatorė būtų Suomijos „Fennovoima“ ir jos statybai vyriausybė jau uždegė žalią šviesą.

„Jaučiuosi prislėgtas ir esu nusivylęs... Siūlau mums šeštadienį baigti darbą vyriausybėje“, – sakė Žaliosios sąjungos pirmininkas Ville Niinistoe spaudos konferencijoje.

Žalieji dar turi pritarti šiam sprendimui balsavimu, kuris laikomas tik formalumu, kadangi partija nuolat kritikavo ne tik branduolinės elektrinės statybą, bet ir rusų milžinės „Rosatom“, būsimos tiekėjos, turinčios 34 proc. bendrovės „Fennovoima“ akcijų, dalyvavimą šiame projekte.

„Kalbama apie pasirinkimą tarp investavimo į šalies atsinaujinančią energiją ... ir branduolinio projekto, kuriam vadovaus „Rosatom“, kuris yra Rusijos valstybės valdžioje“, – pirmadienį sakė V. Niinistoe.

Ministras pirmininkas Alexander'as Stubbas pareiškė, kad „Fennovoima“ projektas yra „labai svarbus“, ir atmetė priekaištus dėl Rusijos dalyvavimo jame.

„Suprantu tą susirūpinimą, bet noriu pabrėžti, kad mes veiksime pagal Suomijos įstatymus“, – nurodė A. Stubbas spaudos konferencijoje.

Vyriausybė 10 balsų „už“ ir 7 balsais „prieš“ patvirtino šį projektą ir perdavė jį ratifikuoti parlamentui, kuris taip pat turės dėl jo balsuoti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)